Uusi suomalainen Oura-aktiivisuussormus hämmästyttää pienellä koollaan

Suomalainen Oura Health on julkistanut Slushissa uuden, toisen sukupolven version Ōura-sormuksestaan.

Uusi sormus on huomattavasti ensimmäisen sukupolven mallia pienempi. Koko on kutistunut jopa alle puoleen alkuperäisestä. Painokin on laskenut 15 grammasta vain 3-5 grammaan, joka on itse asiassa jopa vähemmän kuin monissa tavanomaisissa sormuksissa.

Ōura-sormus toimii käytännössä aktiivisuusrannekkeen tavoin, mutta on monia niistä huomattavasti tarkempi ja monipuolisempi. Kerätyt aktiivisuus-, uni- ja muut tiedot siirtyvät yhä langattomasti Bluetooth-yhteydellä älypuhelinsovellukseen. Itse sormuksenkin muistiin mahtuu tietoja tosin jopa kuudelta viikolta.

Sovellus osaa neuvoa seurannan perusteella neuvoa käyttäjää muun muassa nukkumaan paremmin niin, että palauttavaa unta kertyy enemmän, ja seuraamaan omaa sisäistä kelloaan – ensimmäisenä kuluttajille saataville tulevana puettavana laitteena.

Öisin uusi sormus seuraa unen laatua, univaiheita (syväuni, REM-uni, kevyt uni ja hereilläolo), EKG-tasoisesti leposykeyttä sekä sykkeen vaihtelua kuin myös kehon lämpötilaa. Uutta on myös mahdollisuus tarkastella päivän aikana leposykettä ja sykevaihtelua.

Sormuksen toiminta-aika täydellä latauksella on seitsemän päivää. Sormus latautuu langattomasti 20-80 minuutissa. Sormus on valmistettu titaanista ja on vedenkestävä 100 metrin syvyyteen asti.

Alla vertailun vuoksi kuvassa alkuperäinen kookkaampi Ōura-sormus.

Sormus pysyy käytössä paremmin kuin ranneke

”Uusi Ōura-sormus yhdistää uniikilla tavalla kauniin designin ja edelläkävijämäisen teknologian mukavaan käytettävyyteen ja tieteelliseen tarkkuuteen. Uusi sormus on todellinen hyppäys eteenpäin teknologiassa – sen laskentateho on kymmenkertainen ensimmäiseen Ōura-sormukseemme verrattuna ja jopa lisätyllä toiminnallisuudella akku kestää viikon yhdellä latauksella”, kertoo Oura Healthin designista vastaava perustaja Kari Kivelä.

Perinteiset ranteessa pidettävät aktiivisuusrannekkeet unohdetaan usein alkuinnostuksen jälkeen. Ouralla on ensimmäisen sormuksensa perusteella näyttöä, ettei näin ole sen laitteen kanssa.

”Käytössäpitolukemamme ovat yli kolme kertaa korkeammat kuin muilla puettavilla laitteilla”, kommentoi Oura Healthin perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Lahtela.

Ennakkomyynti alkaa

Uusi Ōura-sormus tulee ennakkotilattavaksi yrityksen omassa verkkokaupassa. Toimitukset ovat alkamassa huhtikuussa 2018.

Erilaisia design-versioita tulee tarjolle kolme kappaletta neljänä eri värivaihtoehtona:

  • Balance mustana ja hopeisena 314 euron ja ruusunvärisenä 419 euron hinnalla
  • Heritage mustana ja hopeisena 314 euron ja ruusunvärisenä tai Stealth-versiona 419 euron hinnalla
  • Balance Diamond 1 049 euron hintaan

Kokovaihtoehdot ovat alkuperäisen sormuksen tavoin US 6-13 eli noin 17-23 millimetriä.

Lisäksi myöhemmin vuoden 2018 aikana Oura Health aikoo tuoda myyntiin yhdessä suomalaisyritys Lumoavan kanssa kultaisen sormuksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja