Mainos

AKT saa tukea Ruotsista huoltamoiden sopimuskiistassa

Ruotsin kuljetustyöntekijöiden liitto tukee SAK:laista Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoa AKT:tä huoltamo- ja jakeluasemien sopimuskiistassa. Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan ruotsalaisliitto pysäyttää AKT:n pyynnöstä tavarakuljetukset Suomeen ensi viikon perjantaina. Tukitoimi jatkuu 13. huhtikuuta asti, jos kiistassa ei päästä sopuun ennen sitä.

AKT jätti työtaisteluvaroituksen viime perjantaina. Sen mukaan kaupan tavaroiden käsittely keskeytetään Suomen satamissa 20. maaliskuuta, ellei sopuun päästä. Varoitus sisältää myös AKT:hen kuuluvien huoltamoiden työntekijöiden ylitöistä kieltäytymisen.

AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen (sd.) on kertonut aiemmin, että uhka ei koske teollisuuden kuljetuksia. Myös uusien autojen laivapurkaus Suomessa jäisi saarron ulkopuolelle.

AKT:n mukaan työnantaja ajaa bensa-asemilla heikennyksiä mm. ylityökorvauksiin sekä itsepalveluhallien ja kahvion hoitolisään. Lisäksi AKT vastustaa myyjien osa-aikapöytäkirjan ulottamista huoltamosopimukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.