Mainos

AKT-pomolta tyly tölväisy elinkeinoministerille: Keskity asioihin, joihin osaaminen riittää

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen ei usko, että valtaa siirtyisi järjestöiltä pois. Hän sanoo, että elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) pitäisi keskittyä asioihin, joihin osaaminen riittää.

Piirainen huomauttaa, että Rehn ei ole ollut päivääkään tekemisissä työmarkkina-asioiden kanssa. Piirainen sanoo uskovansa kolmikannan tulevaisuuteen, eikä hän allekirjoita väitettä, että työmarkkinajärjestöiltä viedään valtaa pois.

Rehn sanoi aikaisemmin tänään, että SAK:n liitot jättäytyivät sopimuksen ulkopuolelle ja samalla siirsivät Suomen korporatismista parlamentarismiin.

Rehn kritisoi palkansaajakeskusjärjestö SAK:n jäsenliittojen toimia yhteiskuntasopimusprosessissa.

Rehn sanoo, että SAK:n liitot, kuten AKT, jättäytyivät sopimuksen ulkopuolelle ja samalla siirsivät Suomen korporatismista parlamentarismiin.

Rehnin mukaan kilpailukyvyn parantaminen ja työllisyysasteen nostaminen ovat nyt entistä selkeämmin hallituksen ja eduskunnan käsissä.

– Nyt hallitus ja eduskunta voivat ottaa koko keinovalikoiman käyttöön Suomen nostamiseksi nykyisestä suostaan, sanoi Rehn puheessaan Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskunnassa.

Rehnin mukaan pitkään jatkuneelle taloudelliselle taantumalle ja "poliittisen päättämättömyyden ajalle" on pantava piste.

– Ensimmäisiä isoja päätöksiä on nyt tehty, mutta ne eivät siihen pääty, vaan tämä on vasta alkua. Suomi kaipaa kipeästi sekä rakenteellisia uudistuksia että tuotannollisia investointeja, Rehn arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.