Mainos

AKT aikoo laajentaa tukitoimiaan PAUlle, jos postilakkoon ei saada sopua

3:56
Video: Posti on luvannut olla lisäämättä vuokratyövoiman käyttöä lakon aikana.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT uhkaa laajentaa tukitoimiaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn työtaistelulle.

AKT kertoo, että jos postilakko jatkuu, sen jäsenet ovat ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellossa tiistaista lähtien joulukuun 8. päivään asti. PAU on myös ilmoittanut, että sen oma lakko jatkuu 8. joulukuuta asti.

Jo aiemmin AKT oli kertonut aloittavansa maanantaina viikon mittaisen lakon PAUn tueksi. Kyseisen lakon aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä sekä kaikilla työpaikoilla Postin tavaroiden ja lähetyksien käsittelystä.

Sovittelut jatkuvat sunnuntaina

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet tuestaan PAUlle. Aiemmin tukitoimistaan ovat ilmoittaneet Suomen Merimies-Unioni, Ilmailualan Unioni (IAU), Rautatiealan Unioni (RAU), sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL).

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti torstaina tukitoimista, jotka on määrä julkaista maanantaina. Myös Sähköliitto on ilmoittanut olevansa valmis käynnistämään tukitoimet.

Postin työriidan osapuolet, työntekijäliitto PAU ja työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat (Palta), tapasivat edellisen kerran valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla perjantaina. Sovitteluja jatketaan sunnuntaina kello 14.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja