Akseli Saurama ja Jaakko Haanpää tekivät sen – MM-kultaa: "Ei tätä voi oikein sanoin kuvailla"

Suomi saavutti potkunyrkkeilyn MM-kilpailuista Portugalin Albufeirassa kaikkiaan kolme maailmanmestaruutta. Lauantaina maailmanmestareiksi kruunattiin Akseli Saurama ja Jaakko Haanpää.

Järvenpääläinen Akseli Saurama jatkoi puhdasta jälkeään sarjan FC-71 kg loppuottelussa ja päihitti Kazakstanin Maxat Ussipin 3–0. Aiemmissa otteluissa Saurama oli voittanut samoin luvuin Puolan Adrian Koszalkan ja Unkarin Sandor Bardosian sekä Borna Bilandzicin.

–  Ei tätä voi oikein sanoin kuvailla. Fiilikset ovat hyvät ja liikuttuneet. Neljän kovan ottelun jälkeen voitin vihdoin maailmanmestaruuden, Saurama kertoi Potkunyrkkeilyliiton tiedotteessa.

Maailman ykköseksi rankattu Jaakko Haanpää päihitti puolestaan sarjan FC-81 kg finaalissa Kazakstanin Ganza Timurin 3–0. Keravalainen Haanpää oli päihittänyt aiemmin puhtain lukemin myös Portugalin Adriano Lopesin 3-0 ja Ukrainan Tymur Brykovin.

– Nyt on mieletön fiilis. Välieräottelussa voitin ukrainalaisen, jolle olin hävinnyt kahdesti aiemmin. Se voitto oli itselle niin iso kynnys, että finaalin mennessä olin 90-prosenttisen varma voitostani, Haanpää sanoi.

Suomi saavutti potkunyrkkeilyn MM-kisoista kolmen kullan lisäksi yhden hopean ja viisi pronssia. Hopealle otteli Jennika Vainio (K1+70 kg) ja pronssille Alireza Aholami (K1-57 kg), Lauri Suomela K1-67 kg), Noora Al-Saffu (K1-52 kg), Mari Hankilanoja (K1-65 kg) sekä Viljami Peltonen (FC-86 kg).

Lue myös:

    Uusimmat