Akku kestää kaksi päivää yhdellä latauksella – Huawein uutuuspuhelin lupaa paljon

Huawein uusi lippulaivapuhelin tarjoaa näyttävää muotoilua, huippukameran ja reilun akkukeston. Hintakin on sen mukainen, Kotimikro-lehti arvioi.

Huawei tuo Suomeen tähän asti arvokkaimman puhelimensa. Mate-sarjan uutuuspuhelin Huawei Mate 9 Pro sisältää Huawein ja Leican yhteistyössä kehittämän toisen sukupolven kaksoiskameran. Uutuuspuhelimen myynti alkaa joulun alla.

Huawein huippumalli haastaa kilpailijoiden vastaavat mallit ja muistuttaa ulkonäöllisesti muun muassa Samsungin huippumalleja. Kooltaan Mate 9 Pro on iPhone 7 Plus -mallin luokkaa.

Mate 9 Pro -puhelimessa on muistia kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Puhelimessa on 5,5-tuumainen amoled-näyttö, jonka tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä.

Vakuuttava kamera

Varsinkin kaksi ominaisuutta erottaa Mate 9 Pron joukosta. Toinen on kamera, joka on Leican kanssa kehitetty kaksoiskamera. Optisella kuvanvakaimella varustetussa kamerassa on 20 megapikselin mustavalkokenno ja 12 megapikselin värikenno 54 mm:n polttovälillä.

Kameraa pystyy säätämään lähes järjestelmäkameran tavoin. KotiMikro oli paikalla Kööpenhaminassa tiistaina, kun ammattikuvaaja esitteli Mate 9 Prolla ottamiaan kuvia. Niiden perusteella Maten kamera on todella omaa luokkaansa.

Pikalataus, pitkä akkukesto

Toinen Mate 9 Pron houkuttelevista ominaisuuksista on puhelimelle luvattu akkukesto.

Huawei Mate 9 Pro:ssa on 4 000 milliampeeritunnin akku, joka valmistajan mukaan kestää miltei kaksi päivää tavallisessa käytössä. Mukana tuleva pikalaturi täyttää vain puolentunnin latauksella akun 58 prosenttiin.

Huawein lippulaivapuhelin Huawei Mate 9 Pro tulee Suomessa myyntiin 20. joulukuuta Titanium Grey- ja Haze Gold -värisenä hintaan 849 euroa. KotiMikro testaa uutuuden mahdollisimman pian.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kotimikro-lehden kanssa.

Muita Kotimikro-lehden artikkeleita:

Lue myös:

    Uusimmat