Tämän verran maksaa Suomessa Huawein uunituore huippupuhelin

Huawei julkisti eilen virallisesti uuden Huawei P9 -puhelimensa. Puhelin on Huawein ja kameravalmistaja Leican kehitysyhteistyön tulosta. Laitteen varustukseen kuuluvat 5,2 tuuman Full-HD-näyttö, Huawein Kirin 955 -piirisarja sekä Android Marshmallow 6.0 -käyttöjärjestelmä.

– Tiedämme, että ihmiset ottavat vuosittain miljardeja kuvia ja siksi kuvaamisesta on tullut yksi puhelimen hankkimisen tärkeimmistä kriteereistä. Leican kanssa luomamme Huawei P9 haastaa älypuhelimissa käytetyn linssiteknologian ja on samalla puhelinkuvaamisen suunnannäyttäjä, toteaa Huawei Business Groupin toimitusjohtajaRichard Yu.

P9:n varustukseen kuulu kaksoiskamera, joka tallentaa yhtä aikaa sekä värikuvan että mustavalkokuvan. Lisäksi Huawei P9:ssä voi valita kolmesta Leica-kuvausmoodista: Standard, Vivid Colors ja Smooth Colors, jotka antavat kuville kuvausmoodin mukaisen hienosäädön. Valmistajan mukaan P9:n kyky taltioida kuvia hämärässä on huippuluokkaa.

P9:n kuvausominaisuuksiin kuuluu myös Huawein nopeaksi kehuma Hybrid Focus -tarkennustekniikka. Puhelimessa on kolme tarkennusvaihtoehtoa laser, syväterävyys ja kontrasti, joista se automaattisesti valitsee tilanteeseen sopivimman vaihtoehdon. Huawei P9:ssä voi kokeilla terävyysalueen vaikutusta säätämällä kameran aukkoa kuitenkin siten, että pääkohde tallentuu kuvaan edelleen tarkkana.

P9:n runko on alumiinia ja näyttö kestävää 2.5D-lasia. 64 gigatavun versiossa on uutta tekniikkaa edustava Haze Gold -viimeistely, joka yhdessä metallihionnan kanssa muodostaa kuultavan pinnan. Ceramic White -versiossa on puolestaan monista autoista tuttu helmiäispinta, jonka ansiosta puhelimen kuoren väri näyttäytyy eri valaistuksessa eri sävyissä.

Huawei P9:n hinta on alkaen 549 euroa. Edullisin malli sisältää kolmen gigatavun RAM-muistin ja 32 gigatavua sisäistä tallenustilaa. Ennakkomyynti alkaa Suomessa 8.4.2016. Varsinainen myynti alkaa 29.4.2016.

Huawei esitteli samassa P9:n lanseeraustilaisuudessa myös 5,5-tuumaisen, Press Touch -näytöllä ja 3600 milliampeeritunnin akulla varustetun Huawei P9 Plus -mallin. Mallissa on dual-IC Rapid Charge -pikalataustoiminto, jonka ansiosta puhelimeen saa 6 tunnin latauksen jopa 10 minuutissa. Myös uusi TalkBand B3 -ranneke esiteltiin Lontoon lanseeraustilaisuudessa. P9 Plus -mallin sekä TalkBand B3 -älyrannekkeen saapumisesta Suomen markkinoille tiedotetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat