Aki Kaurismäen uusi elokuva kilpailee Cannesin pääsarjassa

Ohjaaja Aki Kaurismäen uusi elokuva Kuolleet lehdet kilpailee Cannesin elokuvajuhlien pääsarjassa toukokuussa. Cannesin elokuvajuhlat tiedotti asiasta torstaina.

Kuolleet lehdet saa Suomen ensi-iltansa ensi syksynä. Sitä kuvaillaan lempeäksi tragikomediaksi.

Elokuva kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Päärooleissa ovat Alma Pöysti ja Jussi Vatanen.

– Vaikka olenkin tähän asti luonut kyseenalaisen maineeni tekemällä lähinnä tarpeettomia väkivaltaelokuvia, päädyin lopulta, kaikkien turhien ja rikollisten sotien ahdistamana, kirjoittamaan tarinan niistä aiheista, joiden kautta ihmiskunnalla saattaisi olla tulevaisuus: rakkauden kaipuu, solidaarisuus, toivo sekä kunnioitus toista ihmistä, luontoa ja mitä tahansa elävää tai kuollutta kohtaan. Sillä varauksella, että kohde ansaitsee sen. Nostan elokuvassa ohimennen liian pientä hattuani kotijumalilleni Bressonille, Ozulle ja Chaplinille, mutta olen silti yksin vastuussa tästä katastrofaalisesta epäonnistumisesta, Aki Kaurismäki sanoo elokuvan levitysyhtiön B-Plan Distributionin tiedotteessa.

Pääkilpasarjaan valittiin Kaurismäen lisäksi elokuvat myös muun muassa Jonathan Glazerilta, Jessica Hausnerilta, Wes Andersonilta, Kore-eda Hirokazulta ja Wim Wendersiltä.

Cannesin elokuvajuhlat järjestetään toukokuun 16.–27. päivänä.

Kaurismäen 20. elokuva

Kuolleet lehdet on Kaurismäen kahdeskymmenes pitkä näytelmäelokuva ja hänen viidentensä Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjassa. Aiemmin pääkilpasarjaan ovat päässeet Kaurismäen elokuvat Kauas pilvet karkaavat (1996), Mies vailla menneisyyttä (2002; Grand Prix -palkinto), Laitakaupungin valot (2006) ja Le Havre (2011).

Uuden elokuva ovat tuottaneet Sputnik ja Bufo yhdessä Pandora Filmin kanssa. 

Elokuvan tuotantoa on tukenut Suomen Elokuvasäätiö, ja se on tuotettu yhteistyössä Yleisradion ja ZDF Arten kanssa.

Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen muistelee Hyttinro 6 tekoa Venäjällä 1:26
Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen muistelee Hytti nro 6 -elokuvan tekoa Venäjällä.

Lue myös:

    Uusimmat