Aki Ajon talli palasi voittojen tielle! Brad Binder ajoi dramaattisen Moto2-kilpailun voittoon

Hurjien kaatumisten sävyttämä Itävallan Moto2-osakilpailu päättyi Brad Binderin voittoon.

Suomalaisen Aki Ajon Red Bull KTM Ajo -tallin Brad Binder otti kakkosruudusta loistostartin ja nousi samantien kilpailun kärkeen ohi Tetsuta Nagashiman.

MAINOS

MotoGP-kausi C Morella!

Itävallan GP:n lähetykset 10.8.-11.8.

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lauantaina sensaatiomaisesti paalulle ajanut Nagashima jatkoi vahvaa vauhtiaan kilpailun alussa ja oli aivan Binderin tuntumassa toisena. Nagashiman perässä ajanut Xavi Vierge kuitenkin arvioi jarrutuksensa väärin ja kolasi Nagashiman nurin. Molemmat joutuivat keskeyttämään.


Binder sai kaatumisten myötä hetken rauhan kärjessä, mutta vähitellen Remy Gardner nousi haastamaan eteläafrikkalaiskuljettajan. Gardner ei kuitenkaan päässyt millään Binderin ohi ja lopulta Gardner kaatui radan ykkösmutkassa.


Seuraavaksi Binderiä nousi haastamaan Luca Marini ja Enea Bastianini, mutta jahti ei kestänyt kauaa Marinin kaaduttua Bastianinia päin.


Muiden kaatumisten myötä toiseksi noussut Alex Marquez oppi muiden virheistä eikä lähtenyt suuremmin hiillostamaan Binderiä voitosta.

Voitto oli Binderin sekä Ajon tallin kauden ensimmäinen. Viimeksi Ajon talli juhli voittoa viime kauden päätöskilpailussa Valenciassa, kun Miguel Oliveira nousi korkeimmalle korokkeelle.

Red Bull KTM Ajon toinen kuljettaja Jorge Martin oli Itävallassa seitsemäs, mikä on espanjalaisen tämän kauden paras sijoitus.

Marquez vankisti MM-johtoaan Thomas Luthiin. Eroa on nyt 43 pistettä. Binder nousi MM-sarjan seitsemänneksi.

Katso Moto2-kilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).

Lue myös:

    Uusimmat