Mainos

Akava: "On järjenvastaista, jos naisten asemaa ei edistetä Suomen kaltaisessa maassa"

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava vaatii, että naisten työmarkkina-aseman ja työllisyyden parantaminen tulee nostaa pikaisesti kolmikantaiseen valmisteluun.

Akava esittää, että istuva hallitus asettaisi työmarkkinajärjestöt selvittämään perhevapaajärjestelmän uudistamista sellaiseksi, että se mahdollistaa paremmin naisten työssäkäynnin.

Järjestön mielestä työelämän tasa-arvo ei etene pelkästään hallituksen päätöksillä. Sen mukaan päätetty kertakorvausmalli ei edistä asiaa riittävästi ja tasapuolisesti.

–Järjestelmää on uudistettava siten, että meillä on vähintään valmis esitys seuraavan hallituksen päätettäväksi. On aivan järjenvastaista, jos naisten asemaa työelämässä ei edistetä Suomen kaltaisessa maassa 2020-luvulla, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder toteaa tiedotteessa.

Fjäderin mukaan Ruotsissa korkea työllisyys on nimenomaan naisten korkean työllisyyden ansiota.

– Ruotsissa korkeaa työllisyysastetta lisää osin suuri osa-aikatyön määrä. Nykyistä joustavammalla perhevapaiden ja työn tekemisen yhdistelmällä naiset pääsisivät Suomessakin äitiysvapaalta nykyistä helpommin ja nopeammin kiinni työelämään. Samalla naiset ja miehet pystyisivät nykyistä tasavertaisemmin hoitamaan pieniä lapsiaan, Fjäder sanoo. 

Palkansaajajärjestö SAK:n tavoitteena on vähentää äitien painetta jäädä pitkille hoitovapaille ja kohdella perheitä tasapuolisesti.

2:07Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.