Ajopaikkansa täksi kaudeksi menettänyt Mercedes-suojatti toivoo palaavansa pian F1-radoille – "Keskustelut ovat jo alkamassa"

Kuljettajapaikkansa F1-radoilla viime kauden päätteeksi menettänyt Esteban Ocon elättelee jo toiveita paluusta kuninkuusluokkaan.

Ocon menetti ajopaikkansa Racing Pointilla, kun Lance Stroll siirtyi meksikolaisen Sergio Perezin tallitoveriksi täksi kaudeksi. 22-vuotias Ocon on tällä kaudella työskennellyt Mercedeksen varakuljettajana. Mercedeksen junioriohjelmaan kuuluva Ocon paljastaa, että hänen tulevaisuuden eteen tehdään saksalaistallissa kovasti töitä.

– Meidän, ei pelkästään minun, tavoitteemme on päästä takaisin auton rattiin niin nopeasti kuin mahdollista. Tällä hetkellä koko manageritiimi Toto Wolff mukaan lukien yrittää saada minut takaisin kisakuskiksi ensi vuodeksi. Uskon, että keskustelut on jo aloitettu, Ocon toteaa Autosportille.

F1:n kuljettajaspekulaatiot ensi kaudeksi pyörivät jo kuumina, vaikka käynnissä oleva kausi ei ole vielä edes puolivälissään. Ocon on yksi innokkaasti vapautuvia kuljettajan paikkoja kärkkyvistä ehdokkaista. Ocon toivoo, että tulevan kauden suunnitelmat selkeytyisivät mahdollisimman nopealla aikataululla.

– Suunnitelmien varmistuminen niin nopeasti kuin mahdollista olisi hienoa. Toivottavasti tulevaisuuteni on selvillä hyvin pian. Luotan ympärilläni olevien ihmisten tekevän hyvää työtä. Se on ainoa asia, mitä voin tehdä.

Ocon ehti ajaa F1:ssä kaksi ja puoli kautta ennen kisapaikkansa menettämistä. Kesken kauden 2016 Manorin ohjaksiin loikannut Ocon sijoittui viime kaudella kuljettajien MM-taulukossa sijalle 12.

Lue myös:

    Uusimmat