Mainos

Ajattele tupakoinnin seurauksia – aktivoit aivojasi

Tutkijoiden mukaan tupakoinnin seurausten ajatteleminen aktivoi aivoja erityisellä tavalla.

Tutkijoiden mukaan tupakoinnin seurausten ajatteleminen aktivoi aivojen rationaaliseen ajatteluun keskittynyttä aluetta, kertoo upi.com. Tupakoinnin lopettamisesta haaveilevat voivatkin vähentää savukkeenhimoaan oikeanlaisella ajattelulla.

Jenkkitutkijoiden mukaan tupakoinnin pitkäaikaisvaikutusten ajatteleminen vähentää aktiivisuutta aivoalueella, joka on vastuussa esimerkiksi päihderiippuvuuden aiheuttamista tarpeista ja palkitsemiseen johtavasta käytöksestä.

Aivojen aktiivisuus sen sijaan lisääntyy alueella, joka on yhteydessä rationaaliseen ajatteluun. Lyhyesti sanottuna tupakoinnin lopettamista yrittävän kannattaa ajatella pitkäaikaisvaikutuksia lyhytaikaisten nautintojen sijaan.

– Ajattele ruokamainosta, jossa näet ison annoksen kuumia pannukakkuja. Ihminen ajattelee välittömästi, miten hyvältä annos näyttää. Hän ajattelee välitöntä, nautinnollista kokemusta. Tupakan kanssa aivot toimivat samoin, kertoo apulaisprofessori Hedy Kober Yalen yliopistosta.

– Halun tunne on kuin aalto: se tulee, nousee korkeaksi ja poistuu, vaikket tekisi asialle mitään. Jos tupakoija opettelee, mitä tehdä halun tullessa, hänelle muodostuu kontrolli.

MTV3/Helmi

Lähde: Upi.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.