"Aivot jäivät koppiin tai kotiin" – Tahko syttyi vasta toisella jaksolla

Superpesiksen pudotuspeleihin pääsyä alemman jatkosarjan voitolla havitteleva Hyvinkään Tahko hankki jo neljännen voiton putkeen. Tahko löi Oulun 1-0 (4-4, 7-0) Pihkalassa.

Tahkon hahmo oli kuusi juoksua lyönyt jokeri Ville Kero (6 kärkilyöntiä/7 yritystä).

- Ensimmäisellä jaksolla meidän aivot jäivät koppiin tai kotiin. Toinen jakso olikin sitten pesiksen näköistä, Kero sanoi.

Kolme lyönyt, koppari Teemu Nikkanen (8/8) oli Keron tapaan Tahkon ratkaisijoita. Kero ja Nikkanen ratkaisivat Tahkon hallitseman toisen jakson.

Oulun kärki Ari Lankinen (9/13) löi ensimmäisen jakson neljännen tasoittavalla kahden (1+1) juoksun arvoisen puhkaisun. Jokeri Antti Korhonen sivalsi ensimmäisen jakson tasoituksen. Oulun sieppari Tapani Piri (6/8) siirteli hyvin Lankista eteenpäin.

Kanala juoksi kolme kunnaria

Hallitseva mestarijoukkue Vimpelin Veto oli rautaisessa vireessä ylemmän jatkosarjan ottelussa Seinäjokea vastaan. Vimpeli vei juoksujuhlan tylysti 2-0 (8-3, 12-7) Saarikentällä.

Vedon ratkaisijana tuikki kummallakin jaksolla Mikko Kanala. Hän löi alkutahdit ensimmäiselle jaksolle kunnarilla ja Sami Haapakosken tuomalla tavallisella juoksulla. Kanala kiersi kentän myös toisen jakson avausvuorossa kolmen (1+2) ja toisessa vuorossa kahden (1+1) juoksun arvoisesti.

Vedon Kanala (16/16) sivalsi kaikkiaan seitsemän (3+4) juoksua ja toi peräti kuusi. Sami Haapakoski (8/8) toi kolme juoksua ja oli erehtymättömässä vireessä.

Seinäjoen koppari, neljä tuonut Ville Viita (8/11) ja lyöjätilastoa johtava, viidesti kotiuttanut Jukka-Pekka Vainionpää (7/9) olivat vierailijan luottokaartia.

JoMa latoi juoksuja urakalla

Alkusarjan voittanut Joensuun Maila avasi vakuuttavasti ylemmän jatkosarjan. JoMa löi Koskenkorvan Urheilijat 2-0 (17-2, 3-1) Mehtimäen kentällä.

Mailan tähtipelaajat Tuomas Jussila ja jokeri Juha Niemi sivalsivat kumpikin avausjaksolla pajatson (1+3) tyhjäksi. Jussila, Niemi ja jokeri Aleksi Rautiainen sinetöivät kotivoiton toisella jaksolla.

Kakkospolttaja Jussila (7/8) löi viisi (1+4) juoksua ja toi myös viisi pistettä. Kovalyöntinen Niemi (8/12) sivalsi seitsemän (1+6) ja toi kaksi juoksua.

Koskenkorvan kopparikaksikko Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/7) ja Juho Toivola (2/6) kuului joukkueen onnistujiin.

Kouvola kukisti supervuorossa Sotkamon

Kouvolan Pallonlyöjät näytti, että se on vahva mitaliehdokas. KPL löi kestomenestyjä Sotkamon Jymyn supervuorossa 2-1 (2-3, 8-3, 1-0) ylemmässä jatkosarjassa.

Sotkamo nousi avausjaksolla 0-2-tilanteesta 3-2-voittoon. Luottojokeri Roope Korhonen kavensi ja tasoitti pelin kahdella eri onnistumisella. Sotkamon sieppari Markus Tuikka löi ja konkari Toni Kohonen toi avausjakson voittojuoksun.

KPL kiri ratkaisevaan johtoon toisen jakson avausvuorossa, kun Toni Laakso, Juha Korhonen, Juho Hacklin kahdesti ja Matti Latvala onnistuivat viemään kotijoukkueen 5-0-johtoon. KPL:n Laakso sivalsi supervuoron ratkaisun kärki Tommi Mäentaustan tuomana.

Kaksi lyönyt, koppari Hacklin (8/9) ja kolmesti kotiuttanut, pesävahti Latvala (7/9) kuuluivat kotijoukkueen juhlituimpiin. Neljä juoksua iskenyt Roope Korhonen (6/12) ja etevä etumies Jere Vikström (6/9) esiintyivät kainuulaisten hahmoina.

Törmänen kiusasi Kempelettä

Pattijoen Urheilijoiden jokeri Jari Törmäsen tehovire koitui kotijoukkue Kempeleen Kirin turmaksi pohjoisen paikallispelissä. Kempele hävisi alemman jatkosarjan ottelun 0-2 (3-4, 1-9).

Törmänen antoi suuntaviitat koko ottelulle, kun hän löi kaksi juoksua ensimmäisellä jaksolla. Törmänen löi kolmen (1+2) juoksun arvoisen puhkaisun toisella jaksolla. Topi Kosonen täydensi raahelaisjoukkueen menoa, sillä Kosonen iski kolme juoksua toisella jaksolla.

Kempeleen jokeri, kaksi lyönyt Ossi Meriläinen (7/10) ja loukkaantumisista toipuva jokerina pelannut Heikki Savikoski (5/6) olivat kotijoukkueen terävimmässä vireessä.

Vielä viime kaudella pelinjohtajana toiminut Törmänen (7/11) löi viisi (1+4) juoksua. Pattijoen kakkospolttaja Paavo Pelto (6/6) toi peräti neljä juoksua.