Aivot ja erotiikka: Mitä tekemistä niillä on keskenään?

Aivot ja erotiikka liittyvät hyvin läheisesti toisiinsa. Seksikirjailija Kayt Sukel kertoo, miten.

Seksistä kirjoittanut Kayt Sukel kertoo huffingtonpost.com -sivustolla, mitä tekemistä aivoilla ja seksillä on toistensa kanssa.

Feromonit

Feromonit ovat kemikaaleja, joilla on vastakkaista sukupuolta houkuttavavia ominaisuuksia. Yritykset ovat alkaneet jopa valmistaa feromonihajuvesiä, joita ihmiset voivat ripotella itseensä omaa viehätysvoimaansa lisätäkseen. Sukelin suhtautuu ideaan positiivisesti.

– Vielä toistaiseksi ei ole tieteellistä näyttöä, että nämä sprayt todella toimisivat. Mutta on lukusia ihmisiä, jotka käyttävät niitä ja väittävät, että ne ovat paras asia ikinä. Plasebovaikutus todella toimii, Sukel sanoo.

Oksitoniini

Oksitoniini on hormoni, jota erittyy kun harrastamme seksiä. Sillä on myös mielialaa nostatattavia vaikutuksia. Ja kun tunnet olosi paremmaksi, myös seksielämäsi voi paremmin.

Sukelin mukaan oksitoniini on erittäin hyvä asia. Hän suosittelee naisia unohtamaan kaikki keinotekoiset aineet ja etsivän oksitoniinia luonnollisilla tavoilla.

– Harrasta seksiä ja saa orgasmeja, käy hieronnassa, anna kaverillesi kaverillinen halaus, helli koiraasi, Sukel ehdottaa. Oksitoniinia vapautuu nimittäin kaikenlaisessa kosketuksessa.

Sydänsurujen parantaja

– Isoäitini sanoi aina, että paras tapa hoitaa sydänsuruja on rakastua uudelleen. Uskon, että asiassa on jotakin totta, Sukel sanoo.

Sydänsurut kaikkine tuntemuksineen on kuitenkin niin monimutkainen prosessi, että niihin on mahdotonta keksiä lääkettä. Rakkauteen liittyvillä kemikaaleilla on muitakin tarkoituksia kehossamme, joten voi olla vaarallista muuttaa kehon kemiaa.Paras tapa hoitaa särkynyt sydän kuntoon onkin aika.

Ole kriittinen

Otsikointi on usein harhaanjohtavaa. Siksi on tärkeää lukea seksiin liittyvät jutut kriittisesti.

– Katso mitä nämä tutkijat oikeasti tutkivat. Jos näet otsikon "Geenit saavat hänet pettämään", on tärkeää tarkastella asiaa tarkemmin, Sukel kehottaa.

Kun luet artikkelin, lue se tarkkaan ja muista tehdä vähän enemmän tutkimustyötä, ennen kuin teet elämää suurempia johtopäätöksiä.

Tieteentekijätkin voivat olla asenteellisia

Kun tieteentekijät tekevät tutkimuksia, heillä on jokin alkuolettamus. Joskus nämä olettamukset voivat olla naisille haitallisia.

– On paljon asenteellisuutta, etenkin kun on kysymys naisen roolista seksissä ja ihmissuhteissa. On olemassa ajatus siitä, että haluamme kaikki olla yksiavioisessa ihmissuhteessa, emmekä voi harrastaa seksiä ilman tunteita. Se ei ole välttämättä totta. Seksiä ja rakkautta käsittelevissä tutkimuksissa on paljon ristiriitaisuuksia, Sukel sanoo.

Nämä ristiriidat tulevat esille, mitä enemmän luet artikkeleita tai itseapuoppaita. Kun ensimmäisessä sanotaan, että tee aina näin, niin toisessa sanotaan, että tee sittenkin toisin. Luota siis omaan päättelykykyysi.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja