Mainos

Aito vai kopio? Näistä merkeistä tunnistat aidon merkkilaukun

Merkkilaukku on kallis sijoitus, jonka aitouden selvittämiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. 

Ennen merkkilaukun hankkimista ota selvää eri merkkien erityispiirteistä. Esimerkiksi Chanelin laukuissa on hologrammisarjanumero, kun taasa Pradan laukkujen sisävuoreen on kiinnitetty laukun värimaailmaan sopiva logolaatta.

Erityispiirteiden lisäksi väärennetty laukku on mahdollista huomata seuraavia asioita tarkkailemalla.  

Ei valmistusvirheitä

Maailmanlaajuisesti tunnetut brändit tarkastavat jokaisen tuotteen huolellisesti mahdollisten virheiden varalta. Kaikkien ompeleiden tulee olla suoria, eikä niissä saa olla löysiä kierteitä. Laukussa ei myöskään saa olla muita visuaalisia vikoja tai puutteita.

Kaikki aitojen merkkien käsilaukut ovat käsityötä, joten jos myyjä yrittää vakuuttaa sinua valmistusvirheestä, älä usko sanaakaan. Aidoissa käsilaukuissa ei yksinkertaisesti ole olemassa sellaista asiaa kuin valmistusvirhe.

Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin

Kiinnitä huomiota saumojen lisäksi myös muihin yksityiskohtiin, kuten metalliklipseihin, lukkoihin, nappeihin ja vetoketjuihin. Kaikkien näiden pienten osien tulisi olla virheettömiä, ja useimmiten niihin on painettu jokin nimi tai numero. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Myös laukun muihin osiin painetut nimet tai numerot ovat usein merkki laadusta ja aitoudesta. Esimerkiksi jokaiseen Hermesin laukkuun on painettu aina kaksi tekijän leimaa.  

Valmistusnumero kiinnitetty hyvin

Valmistusnumero on tärkein merkki laukun aitoudesta. Valmistusnumero on kiinnitetty laukkuun erityisellä tavalla, joka on mahdotonta poistaa vahingoittamatta laukkua. Väärennetyissä laukuissa valmistusnumero on puolestaan kiinnitetty laukkuun tarralla, joka on ainoastaan liimattu laukun pinnalle.

Huippuluokan materiaali

Kuuluisat merkkibrändit käyttävät ainoastaan erittäin laadukkaita materiaaleja, eikä esimerkiksi nahkaisten laukkujen tulisi tuntua lainkaan öljyisiltä tai tahmeilta. Merkkilaukun tunnistaa myös siitä, että vaikka materiaalisi olisi pehmeä ja joustava, se pitää silti hyvin muotonsa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Brändin nimi oikealla fontilla

Joskus kiinnitämme huomiota niin paljon yksityiskohtiin, että unohdamme kaikkein tärkeimmän; brändin nimen. Väärennetyissä tuotteissa nimi on usein painettu väärällä fontilla, ja joskus nimi saattaa jopa olla väärin kirjoitettu.

Laadukas pakkausmateriaali

Pidä mielessä, että kallis merkkilaukku on pakattu yleensä myös korkealaatuiseen pakkausmateriaaliin. Merkkilaukun pakkauksessakaan ei saisi olla virheitä, kuten värivirheitä.

***

0:40

Lähde: Brightsideme 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.