Mainos

Aito avioliitto -aloitteen tekijälle rajua vihapuhetta: "Ette ansaitse elää"

Aito avioliitto -yhdistyksen perustajiin kuuluva Pasi Turunen kertoo saaneensa melkoisen määrän vihapostia kerätessään nimiä lakialoitteeseensa. 

Eduskunnassa puhuttiin torstaina sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen tähtäävästä vasta-aloitteesta.

Aito avioliitto -kansalaisaloite haluaa säilyttää avioliiton miehen ja naisen välisenä liittona. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kansalaisaloitteeseen pohjautunut lakimuutos yritetään mitätöidä vasta-aloitteella.

Aloitteen taustalla toimiva toimittaja ja teologian maisteri Pasi Turunen vieraili perjantaina Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä. Mies toivoo sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista. 

– Kun viime vuonna keräsimme ääniä ja kampanjoimme, törmäsimme kyllä monenlaiseen vihapuheeseen. Esimerkiksi yhteen kampanjatelttaan heitettiin jotakin epämääräistä mönjää ja näytettiin käsimerkkejä, Turunen kertoi MTV.fille ennen lähetystä.

– Kun kampanja oli ohi ja saatiin tietää, että keräsimme 100 000 ääntä, alon saada yhä enemmän ilkeitä kommentteja esimerkiksi Twitterissä. Joku esimerkiksi heitti, että aloitteen on allekirjoittanut 100 000 idioottia, jotka eivät ansaitse elää. Myös banderollejamme on varastettu. Minun perhettä tai henkeä ei ole onneksi uhattu vielä, Turunen sanoo. 

Hän ei suostu antamaan pelolle valtaa, vaan uskoo, että lakialoite tasa-arvoisen avioliittolain kumoamisesta menee läpi eduskunnassa. 

– Uskon vahvasti siihen, mutten en olisi lähtenyt mukaan tähän. Tiedostan sen, että vastus on kovaa. Kritiikkimme kohdistuu nimenomaan avioliittolain kajoamiseen ei seksuaalivähemmistöihin, Turunen painottaa. 

Lähetyksessä nähtiin tiukka haastattelutilanne, katso Pasin vierailu jutun yläosan videolta!

Alla näet muita lähetyksen vieraita:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


ENBUSKE, VEITOLA & SALMINEN MTV3-kanavalla perjantaisin klo 21.00.

Lähetykset katsottavissa myös MTV Katsomon kautta!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja