Mainos

Äitien arvostus nollissa

Brittipsykologin mukaan kadunlakaisijoita arvostetaan enemmän kuin äitejä.

Saadessaan lapsia naiset kokevat olevansa epäarvostettuja, ja tämä lisää heidän riskiään masentua, sanoo brittiläinen psykologi ja kolumnisti Oliver James.

Vähävaraisilla äideillä riski on vielä merkittävämpi, sillä heillä on vähemmän tyydyttävä työ ja suuremmat odotukset vanhemmuudelle.

Suuret odotukset

James viittaa kommenteissaan vanhemmuuteen keskittyvän Netmums-sivuston tutkimukseen. 5000 käyttäjälle tehdyssä kyselyssä selviää, että pienituloiset naiset kokevat lasten kasvatuksen rikkaampia kanssasisariaan vähemmän tyydyttäväksi.

– Matalatuloiset ja vähän koulutetut äidit näkevät työn uraputken sijaan keinona ansaita rahaa ja luoda sosiaalisia kontakteja. He asettavat mieluummin suuria toiveita äidin roolille, sanoo James.

– Ikävä kyllä, äitien arvostus on matalampaa kuin kadunlakaisijan, joten he päätyvät tuntemaan itsensä arvottomiksi.

Raha huolettaa

Todisteet puoltavat sitä, että äitiyden aikainen masennus on todennäköistä, kun haaveäitiyden ja arjen välinen kuilu on liian suuri.

Netmums-sivuston tutkimuksessa neljä kymmenestä alle 25 000 euroa vuodessa tienaavien perheiden äideistä sanoo lasten tehneen heistä onnellisempia. Isotuloisista äideistä kuusi kymmenestä on samaa mieltä.

Vähän ansaitsevat äidit ovat kaksi kertaa varakkaampia useammin sitä mieltä, että "äitiys ei vastannut odotuksiani". Pienillä tuloilla elävää äitiä huolettavat myös herkemmin raha-asiat kuin unenpuute tai lasten käyttäytyminen.

MTV3/www.telegraph.co.uk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.