"Äiti on kateissa" – Nina-tytär kertoi isänsä ja siskonsa selvinneen maanvyöryn tuhoamasta talosta Norjassa

Gjerdrumissa Norjassa kymmenen ihmistä on yhä kateissa.

Yksi etsittävistä on eläkkeellä oleva 69-vuotias Irene Ruud Gundersen.

Irenen tytär Nina Christine Gundersen kirjoitti Facebookissa äitinsä katoamisesta. Gundersen kertoi myös, että hänen isänsä ja siskonsa pääsivät ulos maanvyörymän jyräämästä talosta. Irenen tapauksesta uutisoi Dagbladet.

– Vanhempieni talo meni maanvyörymän mukana. Siskoni ja isäni pääsivät ulos. He ovat lievästi loukkaantunteita ja ovat sairaalassa, mutta äitini on kateissa. Tämä on täysin epätodellista, Nina Christine Gundersen kirjoitti Facebookissa Dagbladetin mukaan.

Etsinnät jatkuvat

Etsinnät jatkuvat Norjassa tänään kolmatta päivää. Maanvyörymän reunama-alueet ovat epätasapainoisia, joten pelastustyöt ovat verrattain vaarallisia.

Alueen 31:stä talosta yhdeksän on tuhoutunut maanvyörymän seurauksena. 

Kuolleita ei ole vielä löytynyt, mutta kymmenen ihmistä on yhä kateissa. Heidän joukossaan on myös lapsia. Kymmenestä loukkaantuneesta yksi on vakavassa tilassa.

Ruotsalaiset auttavat

Tällä hetkellä pelastusoperaatio on erityisen keskittynyt yhteen maanvyörymän alle joutuneeseen taloon. Sen luokse pyritään pääsemään Norjan armeijan pioneerien avustuksella.

– Olemme tehneet kovasti töitä läpi yön, pelastusmiehistöön kuuluva Roy Alkvist sanoi VG:n mukaan.

Pioneerien valmistamaa reittiä pitkin tuhoutuneeseen taloon on tarkoitus lähettää ruotsalainen pelastusryhmä. 14 hengen ruotsalaisryhmä on koulutettu toimimaan asuttujen alueiden etsintä- ja pelastustehtävissä.

– Hyödynnämme myös norjalaista ryhmää, jolla on käytössään koiria. Meidän täytyy kuitenkin miettiä myös turvallisuutta, koska kyseessä on vaarallinen alue, tehtävänjohtaja Ketil Lund arvioi VG:lle.








Lue myös:

    Uusimmat