Ensimmäinen kuolonuhri on löydetty Norjan maanvyöryn jäljiltä – eloonjääneitä voi vieläkin löytyä, jos he ovat paikassa, jossa saa happea

Norjan maanvyöryalueelta on tänään löydetty yksi kuolonuhri.

Asiasta kertoi poliisin edustaja Roy Alkvist tiedotustilaisuudessa. Kateissa on edelleen yhdeksän ihmistä, joiden etsinnät jatkuvat.

– Me jatkamme väsymättä etsintöjä, Alkvist sanoi.

Alkvist ei halunnut kertoa vainajan sukupuolta tai ikää, koska omaisille ei ollut asiasta vielä kerrottu.

Onnettomuusalue on vanhaa merenpohjaa

Maanvyöry tapahtui Oslon lähistöllä aikaisin keskiviikkoaamuna. Alueelta on evakuoitu ainakin satoja ihmisiä, mutta evakuointitarpeessa olevia ihmisiä arvioitiin tuoreeltaan olevan pitkälti toistatuhatta. 

Onnettomuusalue on vanhaa merenpohjaa, ja syvältä maan alta löytyy suuria savikerroksia. 

Saven päälle on asetettu styroksilaattoja

Pelastustyöntekijöiden operatiivinen johtaja Harald Wislöff sanoi aiemmin, että eloonjääneitä voi vielä löytyä, jos he ovat jääneet kiinni paikkaan, jossa saa happea. Arviosta kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK.

– Etsimme edelleen eloonjääneitä. On selvä, että tilanne ei näytä kovin hyvältä, mutta tämä on edelleen pelastusoperaatio eikä vainajien etsintä, Wislöff sanoi.

Sää tapahtumapaikalla on pakkasen puolella ja lunta pyryttää. Wislöffin mukaan raunioissa voi kylmyydestä huolimatta selviytyä päivien ajan.

Norjan vesi- ja energiaviranomaisen (NVE) edustaja Toril Hofshagen varoitti tiedotustilaisuudessa, että savimassat voivat lähteä uudelleen liikkeelle.

Ruotsi on lähettänyt paikalle 14 hengen pelastajaryhmän, joka on erikoistunut vaativiin etsintätöihin. Ruotsalaispelastajien yhteyshenkilö Tomas Norberg sanoi maaston olevan kuin jogurttia.

Paikalle oli tuotu sillanrakentamiseen tarkoitettu armeijan sotilasajoneuvo, jonka kuitenkin arveltiin olevan liian painava. Pelastushenkilöstö onkin käyttänyt saven päälle asetettuja styroksilaattoja, jotta pelastajat pääsisivät eteenpäin mahdollisimman turvallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat