Äiti leikkasi syöpähoidot aloittaneen lapsensa hiukset – pojalta liikuttava reaktio: "Uusi hiustyyli on osa hänen haarniskaansa"

Äiti on jakanut Facebookissa liikuttavan kuvan 5-vuotiaasta leukemiaa sairastavasta Wyatt-pojastaan. Vanhemmat päättivät ajaa pojan hiukset kemoterapian alkaessa symbolisena eleenä. He eivät halunneet syövän vievän Wyattin hiuksia, kertoo muun muassa ABC News -sivusto.

Yllä olevalla videolla kerrotaan syöpää sairastavan 5-vuotiaan Jamillan ja poptähti Antti Tuiskun kohtaamisesta.

Yhdysvaltain Dallasissa asuvan viisihenkisen Brooksin perheen elämä sai kesäkuun alussa järkyttävän käänteen, kun kahden ja puolen vuoden ikäisellä Wyatt-pojalla todettiin leukemia.

Äiti Nichole kertoo perheen tulleen kotiin rannalta, kun he huomasivat pojalla olevan merkillistä ihottumaa ja omituisia mustelmia. Lisäksi Wyattin silmät verestivät pahasti.

Seurasi joukko tutkimuksia, joiden jälkeen diagnoosina oli leukemia. Hoidot lastensairaalassa Dallasissa aloitettiin saman tien. Pojalla oli jo ennestään todettu Downin syndrooma ja hän oli kärsinyt sydänvaivoista. 

Pojan hellyttävä reaktio

Nichole kertoo Good Morning America -ohjelmassa, että he olivat päättäneet leikata Wyattin hiukset kemoterapian alkaessa. He eivät halunneet syövän vievän pojan hiuksia. 

Kun hiukset alkoivat putoilla kuuden hoitopäivän jälkeen, vanhemmat päättivät toimia. Hoitaja ajoi pojan kaljuksi tämän istuessa äitinsä sylissä.

Wyatt ei ollut Nicholen mukaan koskaan pitänyt hiusten leikkaamisesta, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Kun operaatio oli suoritettu, itkua tuhertanut poika kuitenkin hymyili ja nähtyään itsensä ensimmäisen kerran peilistä kaljuna, viittomakielellä kommunikoiva poika viittoi sanan "kaunis". 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kyseessä symbolinen ele

Päivittäisten laboratoriotestien perusteella hoidot näyttäisivät tehoavan, mutta kipujen ja lihasheikkouden vuoksi Wyatt ei pysty seisomaan tai kävelemään. Nichole kuvailee kuitenkin tuloksia lupaaviksi.

Haastattelussa nainen kertoo, että hiustenleikkaus oli symbolinen ele, josta perhe saa voimaa vaikeassa tilanteessa.

– Uusi hiustyyli on osa hänen haarniskaansa. Poika on valmis taisteluun, äiti kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja