Mainos

Äiti järkyttyi tamperelaispäiväkodin sulkemisesta: "Lapseni lähti sinne aina intoa paukkuen"

Vanhemmille tamperelaisen päiväkodin sulkeminen tuli täytenä yllätyksenä. – Se oli shokki. En voi uskoa sitä, kertoo erään lapsen äiti MTV Uutisille.

Äiti kertoo saaneensa puhelun kaupungin työntekijältä toissapäivänä. Hän ei meinannut aluksi ymmärtää, mistä oli kyse. Puhelussa kerrottiin, että hänen nuoremman lapsensa päiväkoti suljettaisiin ja lapsen ryhmälle etsitään nyt korvaavaa päiväkotia.

– Ihan järkyttävää. Lapseni oli juuri intoa paukkuen lähtenyt päiväkotiin, äiti suree.

Tampereen kaupunki siirtää pikaisesti yli 60 lasta pois yksityisestä päiväkodista, jonka toiminnan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä keskeytettäväksi.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yksityisen päiväkodin English International School of Tampere toiminnan järjestäminen ei täytä laissa yksityisistä sosiaalipalveluista ( 4 §) annettuja ehtoja. Henkilöstön kelpoisuusehdoissa ja toiminnan järjestämisessä on todettu vakavia ja toistuvia puutteita.

Äidin suurin huoli on nyt englannin opetuksesta. Hänen vanhempi lapsensa on myös käynyt saman päiväkodin ja käy nyt englanninkielistä koulua. Nyt äiti pelkää, että nuorempi ei saa riittävää englanninopetusta päästäkseen samaan kouluun parin vuoden päästä.

Tänään oli viimeinen päivä, kun lapset olivat nyt suljettavassa päiväkodissa.

– Miten kerroin lapselleni? Sanoin, että et saa enää mennä sinne, siellä ei ole enää hoitoa, äiti kertoo ja lisää, että vanhemmat taitavat surra sulkemista lapsia enemmän.

Hän kuvaa lastaan ”päiväperhoseksi”, joka ei turhia murehdi.

– Ei mua äiti sureta, lapsi huikkaa kuullessaan äidin keskustelevan aiheesta puhelimessa.

Vanhemmat vastustivat infotilaisuudessa

Päiväkodin vanhemmille järjestettiin eilen infotilaisuus, jossa kaupungin työntekijät kertoivat tilanteesta. Äidin mukaan lähes kaikki vanhemmat nousivat tilaisuudessa seisomaan ja vastustivat sulkemista.

– Olen miettinyt, että olemmeko olleet niin sokeita, ettemme ole nähneet näitä (vääryyksiä) päiväkodissa? Mutta minulla ei ole kuin hyvää sanottavaa hoitopaikasta. Mielestäni siellä on jopa enemmän energiaa ja rakkautta kuin suomalaisissa päiväkodeissa.

Lapsi ja lähes hänen koko ryhmänsä sijoitetaan maanantaista alkaen samaan, uuteen päiväkotiin. Siellä on suomenkieliset hoitajat ja äidin mukaan englanninopetusta tarjolla lähinnä ”kielisuihkuina”.

"Ääni saa välillä nousta"

Aluehallintoviraston mukaan päiväkodissa on ollut myös epäpäteviä työntekijöitä.

– Sitä (epäpäteviä hoitajia) olen välillä miettinyt, mutta rehellisesti sanottuna se ei ole minua häirinnyt. Olen ajatellut, että joka ryhmässä on kuitenkin myös aina ollut joku pätevä.

Äiti myös pitää hyvänä asiana sitä, että tunteita näytetään – myös päiväkodissa. 

– Jos me suomalaiset olemme kireitä ja kiukkuisia, pidämme sen sisällämme. En sitten tiedä, onko se edes niin vaarallista, jos ääni välillä nouseekin?

Äiti kertoo, ettei ole kuullut päiväkodissa tapahtuneesta huutamisesta koskaan. Hän pitää niitä yksittäistapauksina.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.