Aira Samulin tyrmää ex-miehensä väitteet alkoholista eron syynä: "Ekku ei osannut keittää edes perunoita"

Aira Samulinin mukaan avioero Ekku Peltomäestä ei johtunut alkoholista.

Ekku Peltomäki kertoi keskiviikkona julkaistussa elämäkertakirjassaan laajasti elämänsä käänteistä.

Peltomäki kertoi myös, että avioero Aira Samulinista vuonna 2004 johtui alkoholista. Peltomäki oli avioliiton aikana 20 vuotta raittiina, mutta repsahti uudelleen juomaan 1990-luvun alussa.

– Aira jaksoi kolme-neljä vuotta minua kapakoista hakea, mutta sitten se loppui, ja Aira otti minusta eron, Peltomäki sanoo kirjassa.

Aira kiistää eron syyn

MTV:n torstaina tavoittama Aira Samulin on eri mieltä avioeron syistä.

– Ei liittomme yhtäkkiä loppunut, vaan yhteiselo muuttui erilaiseksi. Ekku itse pitää alkoholia syynä, mutta en minä niin ajatellut, Aira sanoo.

– Vaikka tietenkin alkoholi voi muuttaa sitä, miten elää ja menettelee, hän uskoo.

Samulinin halusi enemmänkin valmistella Ekkua elämään omaa elämäänsä ilman häntä.

– Ekku ei osannut keittää perunoita, eikä edes kahvia! Hän oli silloin alle kuusikymppinen, ja minulla alkoi jo olla ikää. Ajattelin, että jos poistunkin tästä lopullisesti, niin hän jää aivan pulaan.

Airan mukaan ero tapahtui sovussa, eikä siihen liittynyt negatiivisia asioita. Airan mukaan elämässä Ekun kanssa on aina ollut hyvyyttä ja viisautta.

– Mutta minä se olin, joka hoiti asiat avioliittomme aikana. Ajattelin, että hän olisi ottanut vastuun itsestään. Ekku ei sitten lähtenyt rakentamaan omaa elämäänsä.

Valotaiteilija Ekku Peltomäen 70-vuotispäivää juhlitaan sunnuntaina 17. huhtikuuta Hyrsylän mutkassa, missä ex-parilla on omat talot viereisillä tonteilla.

– Voin suositella tällaista ratkaisua kaikille! Aira sanoo ja puhkeaa hersyvään nauruunsa.

Ekku Peltomäki – Valoissa ja varjoissa julkaistiin 13. huhtikuuta. Tomi Lindblomin kirjoittaman kirjan voi ladata ilmaiseksi osoitteesta www.visualmedia.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja