Aira Samulin nähdään Linnan juhlissa uskaliaassa Jukka Rintalan asussa

Palkittu muotitaiteilija ja Linnan juhlien konkarisuunnittelija Jukka Rintala valmistaa vuonna 2012 itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin yhteensä seitsemän asua, joista kuusi nähdään Linnassa ja yksi Linnan juhlien jatkoilla. Muotitaitelijan näyttävässä luomuksessa nähdään muun muassa näyttävän 85-vuotias, Aira Samulin.

Kultainen Vaatepuu 2012 - ja Elle Style Awards 2012 Muodin sanansaattaja -palkinnon saanut muotitaiteilija Jukka Rintala on yksi Linnan juhlien konkarisuunnittelijoista. Hänen suunnittelemiaan taideteoksia nähtiin vuonna 2011 itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa niin muusikko Pepe Willbergin, Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentajan Jukka Jalosen vaimon Sari Jalosen kuin europarlamentaarikko Tarja Cronberginkin yllä. Rintala muistelee juuri Cronbergin asun olleen mieluinen projekti, sillä siinä oli jotain uutta: europarlamentaarikon asu suunniteltiin paljastamaan rintasyövästä muuttuneen ja selviytyneen naisen vartalo.

Tänä vuonna Rintalan luomuksia kantaa kuusi eri naista Linnassa ja yksi Linnan juhlien jatkoilla. Tässä he ovat:

1. Dramaattinen ja näyttävä tanssitaiteilija Aira Samulin, joka nähdään mustassa modernissa pitsipuvussa, jonka alta hohtaa hopeinen paljetti. Puku on naisellinen ja paljastaa rohkeasti dekolteen. Rintalan luomuksen lisäksi Samulin kantaa yllään taiteilija Björn Weckströmin uniikkikorua.

2. Kansanedustaja Leena Harkimo, jonka epäsymmetrinen puku on veistoksellinen ja spiraalimainen ja väritykseltään puuterinhohtoinen. Harkimon puvussa nähdään suurikokoinen lehtikuvio. Leena Harkimo on turvautunut Linnan juhlissa myös aikaisemmin Rintalan luomuksiin.

3. Rintala on suunnitellut myös korutaitelija Weckströmin puolison Marja-Liisa Weckströmin asun, joka on kuin merenneidon: petroolinturkoosi ja takaa syvään uurrettu. Weckström kantaa luonnollisesti yllään puolisonsa suunnittelemaan hopeakorua.

4. Lemminkäisen toimitusjohtajan Timo Kohtamäen puoliso Aila Kohtamäki nähdään roosanvärisessä silkkisatiini-iltapuvussa, jonka epäsymmetristä yläosaa korostaa käsin kirjailtu pitsi.

5. Tiedon toimitusjohtajan Kimmo Alkion puoliso Ulla Alkio nähdään myös epäsymmetrisessä, mutta linjakkaassa asussa. Alkion paljetti-iltapuvussa on viittamaiset hihat ja mustavalkoisia paljettikukkia.

6. Urheiluprofessori Heikki Halilan puoliso Leena Halila nähdään rubiininpunaisessa ja luonnonsilkkisessä iltapuvussa.

Linnan juhlien jatkoilla esiintyy taikuri Noora Karma, joka esiintyy myös Rintalan suunnittelemassa asussa.

Tänä vuonna Rintalan suosikeiksi on noussut jo ennen h-hetkeä monta asua.

– Osa asujeni kantajista on jo ulkoiselta olemukseltaankin näyttävä, esimerkiksi Aira Samulin ja Leena Harkimo. Myös Marja-Liisa Weckströmin asu on mielenkiintoinen, sillä se on suunniteltu sopimaan miehensä hänelle varta vasten suunnittelemaan kaulakoruun, Rintala kertoo.

Suunnittelija iloitsee siitä, että totutun ja tyylikkään mustan lisäksi Linnassa nähdään paljon eri värejä: roosaa, pastelleita ja puuteria.

– Odotan sitä, että näen, miten vaihtunut presidentti ja vallitseva aikakausi vaikuttaa Linnan juhlien asuihin – vai näkyykö. On mielenkiintoista nähdä, miten muut suunnittelijat ovat löytäneet puvun kantajan persoonan. Linnan juhlista on tullut myös suomalaisten suunnittelijoiden näyttämö. Se on ihan hauskakin juttu siinä mielessä, että meillähän ei muita suuria juhlia oikein ole, Rintala muistuttaa.

Lue myös:

AVA seuraa Linnan juhlia – pukuloistoa kommentoimassa huippusuunnittelija Mert Otsamo ja hiusstylisti Tom Wennerstrand


AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja