Ainakin 65 ihmistä on kuollut tiedustelutukikohtaan tehdyssä iskussa Afganistanissa – Taleban-järjestön väitetään olevan iskun takana

Ihmiset pakenivat lakanoiden avulla asemiesten sytyttämästä hotellista Afganistanissa 1:05
Ihmiset pakenivat lakanoiden avulla asemiesten sytyttämästä hotellista Afganistanissa viime vuonna.

Afganistanin tiedustelutukikohtaan tehdyssä iskussa on kuollut ainakin 65 ihmistä.

Afganistanissa ainakin 65 ihmistä on kuollut maan tiedustelutukikohtaan maanantaina tehdyssä iskussa, kertoo paikallinen viranomainen. Taleban-järjestön väitetään olevan iskun takana.

Iskussa militantit räjäyttivät ensin ajoneuvon, joka oli pakattu täyteen räjähteitä. Sen jälkeen asemiehet saapuivat paikalle autolla ja avasivat tulen. Erään uutistoimisto AFP:n turvallisuuslähteen mukaan kuolleita on yli 70.

Isku tehtiin noin 50 kilometrin päässä Afganistanin pääkaupungista Kabulista. Viranomaisen mukaan asemiehet kuolivat nopeasti, ja suurin osa vahingoista syntyi kun tukikohdan katto romahti.

Tapahtumapaikan lähellä asuva mies kuuli räjähdyksen

Räjähdyspaikan lähellä asuva mies kertoo kuulleensa kovan räjähdyksen ja nähneensä sen jälkeen mustaa savua. Mies kertoo, että räjähdys rikkoi laseja hänen kotonaan ja osa hänen perheenjäsenistään sai vammoja.

Hänen mukaansa militantit olivat pukeutuneet Afganistanin erikoisjoukkojen univormuihin.

Isku tiedustelutukikohtaan tehtiin vain päivä sen jälkeen, kun Talibanin itsemurhapommittajan isku tappoi ainakin seitsemän ihmistä.

Presidentti Ashraf Ghanin mukaan vuoden 2015 alusta lähes 30 000 afgaanisotilasta ja poliisia on kuollut. Keskimäärin heitä kuolee siis noin 20 päivässä.

Uutista päivitetty 12.15.

Lue myös:

    Uusimmat