Aikuinen nainen, varo näitä meikkimokia

Aikuisen naisen meikki vaatii enemmän lainalaisuuksia kuin nuoren. Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher vinkkaa, millaista meikkiä kannattaa tuolloin välttää ja mihin puolestaan panostaa.

Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher muistuttaa, että nuorena meikkipaletin kanssa saa olla rohkea ja kokeileva – tuolloin meikin teossa ei ole rajoitteita, joita muun muassa ikä tuo mukanaan. Raskaat luomet, veltostunut iho ja juonteet niin silmien kuin huulten tienoilla tuovat omat haasteensa meikintekoon, mutta eivät kuitenkaan seiso sen tiellä.

– Kun tulee ikää, on tiettyjä lainalaisuuksia joita ei kannata aikuisella naisella silmämeikissä käyttää, kuten superhelmiäisiä ja glittereitä, Gallacher muistuttaa.

Aikuisen naisen meikissä kannattaakin suosia syviä ja tummia sävyjä aina sinisestä mustaan voimakkaamman katseen luomiseksi.

– Rajauksissa voi toki käyttää glitteriä saadakseen silmämeikkiin "bling blingiä". Mutta jos luomet ovat erittäin laskeutuneet, täytyisi käyttää erittäin tummaa väriä, eikä mielellään kauhean kiiltävää.

Tämän lisäksi kauneuden asiantuntija kehottaa aikuista naista panostamaan silmämeikin pääpainoon.

– Esimerkiksi 1950-luvun meikissä kaikki voima on ylöspäin, jolloin alaluomelle ei tehdä mitään: meikkiin kuuluvat voimakas silmänrajaus, näyttävät yläripset ja vaalea liikkuva luomi. Jos silmänmalli on raskas, silloin jättämällä silmän alapuolen tekemättä kaikki voima on ylöspäin, Gallacher kuvaa.

– Jos käytät kajaalia, pidä huolta että alarajaukset ovat skarpit ja voimakkaat: silloin ei haluta tuoda mitään alaspäin.

Valokynällä voi myös peittää juonteita ja korostaa kasvojen keskeisiä kohtia: kauneuden ammattilainen kuitenkin muistuttaa, ettei valokynää tule laittaa suoraan silmäpussien päälle. Panosta myös ihon ja huulien hehkuun: aikuisen naisen kannattaa käyttää huulimeikissä huultenrajauksia, jotta huulipuna ei karkaa.

Heitä negatiivinen asenne romukoppaan

Tarja Gallacher kannustaa sekä nuoria että aikuisia naisia tarttumaan rohkeasti meikkipalettiin – suurin virhe on suhtautua meikkiin negatiivisesti.

– Monesti ajatellaan, että meikkaaminen turhamaisuutta – varmaan se onkin sitä osittain, mutta onko siinä jotain pahaa? Sanon aina, että mitä sitten, onko se kauhean harmillista? Jos se tuo sinulle itsellesi hyvää fiilistä, kannat itsesi paremmin ja saat siitä itseluottamusta, onko se paha asia? Gallacher kysyy.

– Koska meikkaamiseen liittyy myös ihon hoitaminen, se lisää samalla hyvinvointia. Sanonkin aina, että meikkiä on turha laittaa jos ihoaan ei hoida.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja