Aikuinen jääkiekkoilija löi 15-vuotiasta kasvoihin – nuori ura päättyi siihen

15-vuotias poika toimi Ruotsissa jääkiekkoerotuomarina, kunnes aikuinen pelaaja löi häntä kasvoihin. Poika ei halunnut sen jälkeen jatkaa enää tuomarina, Aftonbladet kertoo.

Järkyttävä episodi tapahtui keväällä 2023. Poika, johon Aftonbladetin artikkelissa viitataan Mariona (nimi muutettu) oli 15-vuotias ja kunnianhimoiseksi kuvattu jääkiekkoerotuomari, joka oli käynyt ensimmäisen tuomarikurssin ja oli aikeissa mennä myöhemmin jatkokurssille.

Mario sai mennä tuomaroimaan veteraanien ja nuorten välistä ottelua. Rennoksi Marion vanhemman tuomarikollegan Stefanin kuvailemassa ottelussa vanhemman joukkueen pelaaja sanoi kuitenkin Marion olevan roskaa, yksisilmäinen ja hyödytön.

Ottelun päätyttyä hän sivuutti Marion.

– Oletko 12-vuotias? Mario kysyi.

Pelaaja vastasi muminalla ja lyömällä erotuomaria silmän alle. 

Mario heitti kypäränsä jäälle ja suuntasi ensin pukuhuoneeseen ja sitten sairaalaan. Hänen kasvoissaan oli kuhmu ja verisuonia oli halkeillut. 

Poikaa kasvoihin lyönyt 22-vuotias pelaaja tuomittiin tällä viikolla pahoinpitelystä 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Ei pelikieltoa

Marion kasvot paranivat, mutta hän ei halunnut enää toimia erotuomarina. Hän ei halunnut tulla hakatuksi ja kuulla ikäviä huutoja ja kommentteja. Hän sanoo elävänsä mieluummin kuukausirahallaan.

Marion vanhempi kollega Stefan yritti auttaa. Hän soitti pelaajan seuralle ja vaati toimenpiteitä, mutta turhaan. Västmanlandin jääkiekkoliiton erotuomarijohtajan tavoittelukaan ei johtanut mihinkään.

Västmanlandin liitosta haastateltu Niclas Sundqvist sanoi, ettei mitään ollut tehtävissä, koska kyse ei ollut virallisesta ottelusta. Seura puolestaan tutki tapauksen nopeasti ja totesi, etteivät tarinan versiot täsmänneet. Pelikieltoa ei tullut, vaikka yhdyskuntapalvelua oikeus sittemmin määräsikin.

Pelaaja vaihtoi seuraa ja pelasi kuluneena talvena uransa parhaan kauden Hockeyettanissa, Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ei halua mennä lähellekään jäähallia

Mario ei Aftonbladetin mukaan mene enää edes lähelle jäähallia. Marion äidin arvion mukaan poika olisi jatkanut lajin parissa, jos olisi saanut parempaa tukea.

– Hän koki olevansa hyvin yksinäinen ja haavoittuvainen. 

Lue myös:

    Uusimmat