Mainos

Aikaraja täynnä Ukrainassa: ”Ukrainalla vähän vaihtoehtoja”

Ukrainalla on vain vähän vaihtoehtoja ratkaista Itä-Ukrainassa kärjistyvä tilanne, arvioi tutkija Hanna Smith Aleksanteri-instituutista.

– Vaikuttaa siltä, että Ukrainalla on vain vähän hyvinä vaihtoehtoja. Yksi on se, että suostutaan siihen, mitä Venäjä haluaa, toinen on aseellinen konflikti. Hyvin vähän muita vaihtoehtoja on, Smith sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksandr Turtshinov antoi Venäjä-mielisille ryhmittymille mahdollisuuden luovuttaa aseet kello yhdeksään mennessä. Sen jälkeen Ukraina on sanonut aloittavansa laajan terrorisminvastaisen operaation Itä-Ukrainassa.

Smithin mukaan aseellisten venäläismielisten joukkojen ja Ukrainan välinen tilanne voi pahimmillaan pitkittyä ja muuttua nykyistä verisemmäksi, jos tilannetta ei saada laukeamaan.

– Tilanne pitkittyy, tulee kuolonuhreja ja voi olla, että Ukraina voi joutua lähelle sisällissotatilannetta. Samalla riski sille, että Venäjän joukot tulevat Ukrainan puolelle, kasvaa.

Britannian YK-suurlähettiläs Mark Lyall Grant arvioi viime yönä YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, että Ukrainan rajan lähettyvillä on 35 000-40 000 venäläissotilasta valmiudessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.