Aiheuttaako suklaa todella finnejä? Lue yllättävät ihonhoitofaktat

Aiheuttaako suklaa todella finnejä? Täytyykö kasvot pestä aina lämpimällä vedellä? Rasvoittaako öljy ihoa entisestään? Yleisimmät kauneusmyytit on nyt ratkaistu. Ota selvää, oletko kauneudenhoitorutiineissasi ajan tasalla!

Ihonhoitoon liittyy paljon myyttejä, joista toisilla on pohja totuudessa, mutta joista toiset eivät pidä lainkaan paikkaansa. Päivitetyt tiedot nykymyyteistä varmistavat, hoidatko ihoasi parhaimmalla tavalla.

Myytti: Kasvot täytyy pestä lämpimällä vedellä

Totuus: Kasvoja ei tarvitse pestä kylmällä vedellä, jotta ne saisi puhdistettua. Kuuma vesi voi aiheuttaa herkkäihoisille jopa punotusta ja ärsyttää ihoa. Kasvot olisi parasta pestä kädenlämpöisellä tai haalealla vedellä, jos ihoaan haluaa varjella. On hyvä pitää mielessä, että myös vartalon iholla kuuma vesi voi aiheuttaa negatiivisen reaktion.

Myytti: Öljy rasvoittaa ihoa

Totuus: Uskomus siitä, että öljy yksinomaan rasvoittaa ihoa, on väärä. Useat kasvisperäiset öljyt tekevät nimittäin iholle kohtuullisina annoksina erittäin hyvää: parhaimmillaan öljyt eheyttävät ihoa ja auttavat säilyttämään kasvojen ihon luontaisen kosteustasapainon. Laadukkaat ihonhoitotuotteetkin sisältävät usein erilaisia ihoa helliviä öljyjä.

Myytti: Kuorintavoide toimii vain, jos se raapii ihoa

Totuus: Kuorintavoiteen ei missään nimessä tarvitse olla rakeista toimiakseen. Vartalolle tehokas mikrorakeita sisältävä kuorintavoide voi olla paras ja käytännöllisin vaihtoehto, mutta esimerkiksi herkälle iholle tai kasvoille rakeinen kuorinta-aine voi olla jopa haitallinen. Kirkastavat ja tehokosteuttavatkin tuotteet edistävät ihon pintakerrosten uusiutumista tehokkaasti – ilman rakeita.

Myytti: Ruokavalio vaikuttaa ihon kuntoon

Totuus: Ruokavalio vaikuttaa ihon kuntoon – ja vieläpä merkittävästi. Yksi tärkeimmistä asioista, joita oman ihonsa eteen voi tehdä, on syödä terveellisesti. Hedelmä- ja kasvispainotteinen ruokavalio ja riittävä veden juonti auttaa saamaan ihon hehkuvaksi.

Myytti: Suklaa aiheuttaa finnejä

Totuus: Vaikka erityisen rasvaisen ruoan syöminen voi näkyä etenkin kasvojen iholla epäpuhtauksina, ei suklaan ole todettu aiheuttavan erityisen paljon finnejä muihin rasvaisiin ruokiin verrattuna. Rasvainen ruoka tosin vaikuttaa toki ihon kuntoon – etenkin jos herkkuja tulee nautittua usein tai paljon yhdellä kertaa.


Heleän ihon ei enää tarvitse olla vain haave:Tutustu uuteen Lumene Bright Now Vitamin C -ihonhoitosarjaan!


Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja