Mainos

Äidit kentän laidalla tänäänkin – "paras lahja on iloinen lapsi"

Kehuja ja kannustusta ja jääpussia selän kolhuihin. Tauolla hyvää ruokaa sekä tietysti pullaa ja mehua! Pieniä pallopoikia passaten sujui monen äidin juhlapäivä tänään. Mutta herrasmiehet kiittivät ruusuin ja onnitteluhuudoin.

Käpylän Pallon vuonna 2004 syntyneiden koltiaisten turnaus järjestettiin nyt neljännen kerran, juuri äitienpäivänä. Liki 500 nappulaa ympäri Suomen, 32 joukkuetta. Moni äiti vakuutti, että tämä onkin paras tapa viettää äitienpäivää. Ja sääkin oli täydellisen kesäinen.

2:09

Kahvit vuoteeseen kello 7

– Tänne sitä on herätty tänä aamuna klo 7, mutta kahvit ja muffinsit saimme sänkyyn ennen lähtöä. Tällainen yhteinen tekeminen sopii oikein hyvin äitienpäivään, vakuuttavat Käpylän Pallon talkoonaiset Leena Pulkkinen ja Minna Höckert myyntitiskinsä takana.

Isätkin saavat kehunsa talkoohengestä ja äitien auttamisesta.

– Yhdessä tätä tekevät isät ja äidit tänäänkin, tunnustavat Käpylän Pallon naiset.

Mikkelin Palloilijoiden Jaana Heinosen ja Tiina Tontin harteilla on poikien viimeisen ottelun johtaminen kahdestaan.

Joukkueen ilo on äidin ilo

– Jokainen pääsee kentälle, iloinen kannustus ja 100-prosenttinen yrittäminen on tärkeintä. Luottakaa itseenne.

Näin äidillisesti neuvoo valmentaja Tiina Tontti poikia ringissä ennen ottelua. Kädessään hänellä on fläppitaulu, jossa on pelaajien nimiä ja numeroita, mutta mitään taktiikoita ei enää puida, vaan pelaamisen riemua.

Millaisen äitienpäivälahjan te olette saaneet tänä päivänä?

– Olemme saaneet iloisia lapsia, jotka nauttivat tekemisestään, se on paras lahja. Omien lastemme ja yhtä lailla joukkueen 11 muun pojan riemu. Muukin joukkue on kuin omia lapsiamme. Meidän tehtävä on kuunnella ja tukea, jos kolhuja tulee.

Sampanjaa ja vaahtokarkkeja ei kaivata

Mutta eikös teidän olisi pitänyt herätä silkkilakanoista ja odottaa, että puoliso ja lapset tuovat kaakkua ja sampanjaa vuoteeseen?

– Hotellissa herättiin tänä aamuna ja yöllä kuunneltiin omien poikien tuhinaa. Sekin on hienoa, kuvaa Tiina Tontti.

– Saimme valmiin aamiaisen ja joku muu laittoi ruokaakin tänään. Se on jo äidille paljon. Sampanjaa ja vaahtokarkkia ei kaivata, tärkeintä on olla äiti, hymyilee Jaana Heinonen.

Myyntitiskiltä löytyy myös ruusuja  ja kenttien herrasmiehet ovatkin päivän aikana ostaneet niitä runsaasti äideille. Ja ruokapöydästä 12-vuotiaat nappulat kajauttavat kuorossa tv-kameralle:

– Hyvää äitienpäivää!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.