Mainos

Äidin kuva autistisen lapsen parturista sulattaa sydämiä: "Tunnen oloni kaikin tavoin siunatuksi"

Kanadalainen parturi otti autistisen pojan ilomielin asiakkaakseen.

Fauve Lafrenieren Wyatt-poika on autistinen. Pojan on hankalaa käydä parturissa, koska hän on yliherkkä kosketuksille ja äänille.

– Hän ei pidä siitä, että hänen hiuksiaan kosketaan, ja monet äänet kuulostavat hänestä aggressiivisilta, äiti kuvaa Abcnews-uutisille.

Aiemmin ongelmaan ei ole löytynyt ratkaisua. Sitten perhe löysi Franz Jakobin. Kanadalainen parturi Jakob, 45, on leikannut hiuksia 12-vuotiaasta alkaen. Hän otti perheen vastaan avosylin.

– Ensimmäisellä kerralla olin hermostunut. Mutta nyt tunnen oloni kaikin tavoin siunatuksi, koska meillä on herra Jakob elämässämme, äiti kertoo.

Äidin jakama kuva Jakobista työssään on ihastuttanut eri medioissa. Siinä Jakob on käynyt makaamaan lattialle leikatakseen Wyattin hiukset.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jakob leikkaa vammaisten ja vakavasti sairaiden lasten hiuksia. Hän ei laskuta heitä ja ottaa asiakkaat vastaan päivän lopuksi, jotta leikkuulla ei ole kiire.

– Yritän huolehtia kaikista asiakkaistani. Luonteeseeni kuuluu yrittää hieman enemmän. Minulle siinä ei ole eroa, leikkaanko suositun laulajan vai Wyattin hiuksia, Jakob kommentoi.

Wyattin kanssa Jakob pelaa tavallisesti ensin peliä tai syö karkkia. Leikkaaminen kestää noin 90 minuuttia.

– Olen vain hyvin, hyvin, hyvin kärsivällinen, koska lapsi vie tilannetta. Minä en ole se, joka ohjaa tilannetta, Jakob kuvaa.

Sekä äiti että poika ovat leikkaukseen tyytyväisiä.

– Kuka tahansa voi saada aikaan muutoksen avoimen mielen ja rakkauden avulla, äiti kuvaa.

***


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja