Mainos

Äidille tulvii viestejä tyttären otsaturvotuksesta – "Kunpa joku lääkäri näkisi ja tietäisi, mistä kyse"

Valkeakoskelainen Maiju Salonen on saanut kymmeniä viestejä sen jälkeen, kun hän pyysi Facebookissa apua selvittääkseen, miksi 15-vuotiaan tyttären otsa on ollut turvoksissa jo lähes viisi kuukautta. Tytöllä on ollut myös kovia päänsärkyjä.

Salonen julkaisi muutama päivä sitten Facebook-sivuillaan kuvia tytön otsasta. Sen jälkeen muun muassa Facebookin Messenger-viestipalvelu on täyttynyt viesteistä.

– On ehdotettu muun muassa, että lymfakierrossa saattaisi olla ongelmia. Osa on sanonut, että että tytön aivopaineet pitäisi mitata ja otsasta ottaa ultrakuvat, Salonen kertoo.

Tytärtä on jo tutkittu muun muassa paikallisella terveysasemalla sekä Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa TAYS:issa. Äidin mukaan mitään syytä turvotukselle ja koville päänsäryille ei ole toistaiseksi löytynyt.

– Otsan turvotus saattaa hieman laskea välillä, mutta koko ajan se on ollut turvonnut näiden viiden kuukauden aikana. Päänsärkyjä hänellä on ollut ennen tätäkin, mutta ei näin kovia. 

"Suomessa pitäisi olla korkealuokkainen terveydenhuolto"

Salonen kertoo, että seuraava aika terveysasemalle on elokuun alussa.

– Potilasasiamies kehotti soittamaan paikalliselle terveysasemalle. Mutta kaikki ajat olivat menneet ja nyt pitää noin kuukausi odottaa.

–  Olen miettinyt sitäkin, että veisin tytön yksityiselle lääkärille, mutta toisaalta meillä pitäisi Suomessa olla korkealuokkainen julkinen terveydenhoito varsinkin lapsilla ja nuorilla. Mutta jos ei muu auta, niin sitäkin vaihtoehtoa on mietittävä.

Salosen tyttären otsa alkoi turvota helmikuussa. Äiti kertoo, että tyttärellä epäiltiin aluksi muun muassa poski- ja otsaontelontulehdusta. Tyttö vietti myös yhden vuorokauden sairaalan osastolla.

– Hän sai muun muassa antibioottia suoraan suoneen, mutta mitään apua siitä ei ollut. Ihotautipuolella on otettu allergiatestit, ja nekin olivat kaikki negatiivisia.

Salonen toivoo Facebook-postauksen ja aiheesta kirjoitettujen juttujen tuovan vastauksia epätietoisuuteen.

– Tämä viisi kuukautta on ollut hirveää odottamista. Kaikkein pahinta tässä on se, kun ei tiedä mistä on kyse. Toivonkin nyt, että joku lääkäri näkisi kuvat ja osaisi sanoa mistä voisi olla kyse, Salolainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.