Ai anjovis onkin kala? Paljastimme noloimmat ahaa-elämyksemme

Toimituksemme paljastaa kaikki nolot faktatiedot, joiden hoksaaminen kesti meiltä hieman liian kauan.

Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogissa Tiia Rantanen tunnustaa asioita, jotka hän on tajunnut vasta aikuisiällä. Rantanen on muun muassa oivaltanut, että sana "idea" on sama sekä suomeksi että englanniksi.

– Rusinat ovat viinirypäleitä. Tämän tajusin (onneksi) aika paljon ennen 23-vuotissyntymäpäiviäni, mutta oivallus oli kenties sitäkin voimallisempi, Rantanen kirjoittaa. 

Blogista inspiroituneena toimituksemme päätti paljastaa kaikki nolot uskomukset ja faktatiedot, joiden hoksaaminen kesti kenties hieman liian kauan…

Noloimmat ahaa-elämykset

"Mietin, että mitä saa, jos on lotossa 7 oikein, mutta lisäksi joku lisänumero. Eli mitä se voittaa, jolla on 7+1 oikein…"

"Kun sanotaan "N-Y-T nyt", N-Y-T muodostaa sanan "nyt". Tajusin tämän vasta joskus yläasteella, tai ala-asteen viimesillä luokilla."

"Luulin, että ranteessa pidettävät hikinauhat ovat ranteiden hikoilua varten."

"Tuli yllätyksenä, että anjovis onkin kala, ei kasvi."

"Kun faija puhui auton "sadan tonnin huollosta", luulimme oikeasti kaverin kanssa, että se on niin kallis: 100 000 markkaa."

"Kun muutin Helsinkiin, menin uskollisesti aina asuinpaikastani metrolla puolen tunnin rallin Rautatientorille asti, koska sieltähän ne bussit lähtevät. Kahden viikon päästä tajusin, että metrohan pysähtyy myös siinä bussin reitillä muissakin kohdissa, ei aina tarvitse mennä kyytiin päättäriltä…"

""Maksaa luonnossa" – luulin pienempänä, että mennään johonkin metsään ja siellä annetaan ne rahat toiselle."

"Vaadin lapsena äidiltä luunappia, kun en koskaan sellaista saanut, vaikka muut lapset kuulemma saivat."

"Ray-Ban – jaa, että nimi tuleekin kirjaimellisesti auringonsäteiden estämisestä! Opin tämän nyt, tuosta jutussa mainitusta blogista!"

"Tajusin vasta asuntoa etsiessäni, että postinumeroissa on jokin logiikka. Nehän niin sanotusti suurenevat pohjoista kohti sen sijaan, että olisivat satunnaisia, hatusta vedettyjä numeroita."

"Rööperi onkin Punavuori! Luulin vielä pari vuotta sitten, että kyse on jostain perähikiäkylästä."

""Tsäänssi" eli mahdollisuus (tai hyvä sauma) tuleekin suoraan englannin sanasta chance."

"Luulin ala-asteella pitkään, että konvehti ja kondomi ovat sama asia."

"Kesti sata vuotta tajuta se, että loton päävoitto "tulee puhtaana käteen". Luulin aina, että pesukoneen kautta."

"Olin aika nolona, kun minulle selvisi jalopenon ja jalopeuran ero. Samalla kertaa selvisi sekin, ettei jalopeura tarkoita hirvieläintä."

"Tämä tajusin vasta kolmikymppisenä: raskaaksi ei voi tulla milloin vain! Mahdollisuus on ainoastaan yhtenä tai kahtena päivänä kuukaudessa (ovulaatio), ja silloinkin "tarvitaan tuuria". Vei hieman pohjaa koulun pelottelu-seksivalistukselta…"

"En tiennyt, että ambulanssikyydistä täytyy maksaa. Myös synnyttämisestä täytyy maksaa!"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja