Mainos

Aholaita jätti konkurssihakemuksen

Aholaita hakeutui yrityssaneeraukseen kaksi vuotta sitten, mutta ei selviytynyt saneerausohjelman velvoitteista. Aholaidalla on Suomessa yhteensä 27 myymälää. Kaikki työntekijät on irtisanottu.

Halpamyymäläketju Aholaita on asetettu konkurssiin. Ketjuun kuuluu kaikkiaan 27 myymälää pääkaupunkiseudulla, Hämeessä ja Pirkanmaalla. Kaikki 134 työntekijää on irtisanottu. Työntekijöiden työsuhteet päättyvät kahden viikon kuluttua.

Kalevi Aholaita Oy:llä on kaikkiaan noin 6,4 miljoonan euron velat. Suurin yksittäinen velkoja on Nordea Pankki, jolla on pesältä kolmen miljoonan euron saatavat. Uudenmaan verovirastolle pesä on velkaa puoli miljoonaa ja Wihuri Oy Aarniolle 380 000 euroa.

Konkurssipesän ilmoituksen mukaan kaikki liikkeet ovat suljettuina ainakin tänään ja huomenna. Pesä päättää jatkotoimista lähipäivinä.

Kalevi Aholaita Oy asetettiin yrityssaneeraukseen Tampereen käräjäoikeudessa kesäkuussa 2003. Tuolloin yhtiön vuotuinen liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa vuodessa ja velat noin viisi miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Harri Lehmuskentän mukaan viime vuoden liikevaihto jäi 17 miljoonaan euroon.

Yrityssaneeraukseen hyväksymisen jälkeen Aholaita yritti nousta jaloilleen muun muassa perustamalla uusia liikkeitä paremmille kauppapaikoille. Kesällä yhtiö avasi vielä myymälät Forssaan ja Sipooseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.