Mainos

Aho arvostelee edelleen Emu-ratkaisua

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee edelleen ratkaisua, joka vei Suomen vuodenvaihteessa ensimmäisten joukossa talous- ja rahaliitto Emuun ja yhteiseen valuuttaan euroon. Aho sanoi tänään Ylen radiouutisten haastattelussa, että euromaailmassa on vaikea harjoittaa solidaarista palkkapolitiikkaa, ylläpitää alueellisesti ehyttä Suomea ja huolehtia hyvin varsinkin heikko-osaisista.

-Se euromaailma, jonka me kohtaamme saattaa - jos huonosti käy - aika montakin suomalaisen lintukotomme peruspilaria uhanalaiseksi, Aho sanoi.
Uusiin olosuhteisiin pitäisi Ahon mielestä varautua aivan toisella tarmolla kuin nyt on tehty. Hänen mielestään on lähdetty siitä, että euroalueen synty ei muuta mitään. Keskusta tekee Ahon mukaan kuitenkin kaikkensa haittojen torjumiseksi, jos se pääsee maalisvaaleissa hallitukseen.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) toivoi torstai-iltana Ylen tv-uutisissa, että myös keskusta toteaisi Emu-ratkaisun olleen oikean. Lipponen ei suoraan kehottanut Ahoa tunnustamaan Emu-ratkaisun oikeellisuutta, mutta vihjasi, että se voisi helpottaa yhteistyötä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.