Aggressiivinen joensuulaismies tunkeutui taloon ja varasti henkilöauton asukkailta – pakomatka jatkui ojan kautta toisella varastetulla menopelillä, poliisi yllätti varkaan nukkumasta

Joensuulaista miestä epäillään syyllistyneen tapaninpäivänä useampaan rikokseen, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisi ilmoituksen omakotitaloon tunkeutuneesta miehestä varhain tapaninpäivänä. Tunkeutuminen oli tapahtunut rikotun ikkunan kautta Kiteen Kesälahdella aamuviiden aikaan.

Talossa asuville henkilöille entuudestaan tuntematon mies oli vaatinut aggressiivisesti talon pihassa olleen autonavaimia itselleen. Avaimet saatuaan tunkeutuja hyppäsi pihaan parkkeerattuun autoon ja livisti tiehensä.

Ensimmäinen yritys tyssäsi ojan pohjille

Paikalle hälytetylle poliisipartiolle ilmeni, että Marjonniementien ja Totkunniementien risteysten lähistöllä oli kaksi ojaan ajettua henkilöautoa. Myöhemmin selvisi, että toinen autoista oli aamuvarhaisella omakotitalon pihasta varastettu auto, jonka kuljettaja oli paennut paikalta toisella – myöskin varastamallaan – autolla.

Myöhemmin tapaninpäivän aamuna poliisi teki havainnon Kiteen Marjonniementieltä varastetusta autosta Lappeenrannassa. Henkilöautossa nukkunut 45-vuotias joensuulaismies otettiin kiinni ja hänet on toimitettu Joensuun poliisivankilaan.

Miestä epäillään useista rikoksista

Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena, törkeänä kotirauhan rikkomisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Mies on epäiltynä kaikista edellä mainituista rikoksista.

Marjonniementien ja Totkunniementien risteyksen alueen tapahtumiin sekä joensuulais miehen aamuöisiin seikkailuihin liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisipäivystykseen puhelimitse numeroon 0295 415 455 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja