Mainos

Agenttilukemisto Jerry Cotton herää henkiin

G-mies Jerry Cottonin nikkelipitoinen taistelu rikollisia vastaan jatkuu. Uusi kustantaja herättää lähes 40-vuotisen viihdelukemiston uudelleen henkiin vielä tänä syksynä.

Jerry Cotton -lehti ehätti viettää huilitaukoa vain vajaan vuoden. Uusi kustantaja, oululainen Musiikki-Mainos ky uskoo tarinoiden elinvoimaan hakemalla markkinointiin poikkeuksellisiakin ratkaisuja.

Tavanomaisen Cotton-lehden lisäsivuilla aiotaan jakaa huumevalistusta. Lehti ottaa vastaan ja julkaisee maksutta yhteystietoja Suomen kuntien ja muiden tahojen huumeklinikoista ja hoitopaikoista. Lehden imagoa hyväntekeväisyydellä kohentava uusi kustantaja ei tässä vaiheessa halua paljastaa muita markkinointikeinoja.
Oululainen Kolmio-Kirja luopui kannattamattomaksi käyneestä julkaisusta viime vuoden lopulla. Kolmio-Kirja julkaisi saksalaislähtöistä Cottonia yhtäjaksoisesti vuodesta 1961. Syksyn paluunumeron jälkeen seuraava numero julkaistaan ehkä vielä loppuvuonna. Ilmestymistiheyden jatko selviää menekin myötä.

Huumoria, ei raakuuksia

Jerry Cotton -tarinoissa on tarkoitus palata vanhoihin, huumorilla höystettyihin linjoihin. Tapahtumat ovat vauhdikkaita, mutta eivät raakoja, luonnehtii kustantajan edustaja Elina Juntunen.

-Oli kuin oma sukulainen olisi kuollut, kun Kolmio-Kirja ilmoitti lehden lopettamisesta. Emme voineet antaa Jerry Cottonin kuolla, sanoo Juntunen. Jerry Cottonin paluunumeroa viimeistelee parhaillaan kirjailija Timo Surkka. Mies on ennenkin kirjoittanut FBI-sankarihahmon seikkailuja.

Puhelimitse aamukymmeneltä herätetty kirjoittaja pyyhkii unihiekkaa silmistään. Hän kertoo naputelleensa tarinaa yöllä kolmeen saakka.

-Asuntoni on täynnä New Yorkin karttoja. En ole eläessäni käynyt siellä, mutta niinpä vain ajelen Jaguarilla pitkin suurkaupunkia, hymähtää Surkka tarinankeksijän toimenkuvaansa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.