Mainos

Afrikasta löytyi ainutkertainen uusi hämähäkkilaji: Tällä "hämmästyksen kantajalla" on selässään ylimääräinen paksu sarvi

Angolasta löytyi täysin uudenlainen hämähäkkilaji. ”Hämmästyksen kantajaksi” ristitty hämähäkki kantaa selässään kummallisen näköistä sarvea.

Kun hyönteistutkija Ian Engelbrect näki ensimmäisen kerran kuvan Angolasta löytyneestä hämähäkistä, hän väitti kuvaa muokatuksi, kertoo National Geographic. Kuvissa komeili karvainen hämähäkki, jonka ruumiin keskeltä törrötti ylimääräinen sarvi.

Hämmästyksen kantaja

Kuvat Engelbrectille oli lähettänyt hyönteistutkija John Midgely, joka oli tuolloin Angolassa tutkimassa maan hyönteislajeja.

Tutkijat antoivat ainutkertaiselle löydölle nimeksi Ceratogyrus attonitifer. Vapaasti käännettynä se tarkoittaa ”hämmästyksen kantajaa”, joka viittaa tutkijoiden hämmästykseen uuden hämähäkkilajin löytymisestä. Ceratogyrus attonitifer kuuluu lintuhämähäkkien heimoon.

Elää öisin ja syö hyönteisiä

Tutkijat tietävät vielä toistaiseksi hyvin vähän uudesta hämähäkkilajista ja sen sarven käyttötarkoituksesta. Hämähäkki elää kuitenkin öisin ja saalistaa vaanimalla pesäkolonsa juurella ja hyökkäämällä saaliin kimppuun. Se käyttää myrkkyä saaliinsa tappamiseen.

Midgelyn mukaan hämähäkkilaji löytyi kosteikosta, joka sijaitsi järven läheisyydessä. Hämähäkki metsästää pääasiassa hyönteisiä eikä se tiedettävästi ole ihmiselle vaarallinen. 

Midgleyn ja Engelbrectin tutkimus julkaistiin African Invertebrates -lehdessä.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja