Hyökkäys Nairobin luksushotelliin vaati ainakin seitsemän kuollutta – "Aseistettuja rikollisia saattaa yhä olla piilossa rakennuksessa"

Nairobissa tulitaistelu luksushotellissa – paikalta kuultu räjähdys ja ampumista 2:11

Keniassa ainakin seitsemän ihmistä kuoli ja kahdeksan haavoittui tiistaina hotelli- ja toimistokompleksiin tehdyssä hyökkäyksessä Nairobissa, kertoo uutistoimisto Reuters sairaala- ja silminnäkijälähteisiin viitaten

Poliisipäällikkö Joseph Boinnet kertoi, että kyse oli koordinoidusta operaatiosta, joka alkoi räjähdyksellä kompleksin pysäköintipaikalla. Lisäksi loistohotelli DusitD2:n aulaan tehtiin itsemurhaisku.

Boinnet sanoi myös, että ihmisiä oli haavoittunut vakavasti hyökkäyksessä. Hän ei kuitenkaan tarkentanut haavoittuneiden määrää.

– Aseistettuja rikollisia saattaa yhä olla piilossa rakennuksessa. Turvallisuusjoukkomme tekevät parhaansa, jotta ne pakotetaan ulos, Boinnet sanoi.

Äärijärjestö hyökkäyksen takana

Vielä illalla Nairobissa saattoi kuulla hajanaista ammuntaa. Samaan aikaan poliisit etsivät hotellista ja toimistorakennuksista eloonjääneitä.

Somalialainen äärijärjestö al-Shabaab sanoi olevansa hyökkäyksen takana.

Hyökkäys alkoi tiistaina iltapäivällä, ja valtavan räjähdyksen ääni kuului kilometrien päähän.

Tapahtumapaikalta saatettiin pois verisiä ihmisiä

Hyökkääjien ja poliisin välillä käytiin päivällä tulitaistelu. Poliisit myös evakuoivat toimistoihin linnoittautuneita ihmisiä pois tapahtumapaikalta. Heidän joukossaan oli verisiä ihmisiä, joilla oli ampumahaavoja, kertoi BBC.

Vielä yli kuusi tuntia hyökkäyksen alun jälkeen ei tiedetty, kuinka paljon ihmisiä oli mahdollisesti vielä piileksimässä toimistoissa tai hotellissa.

Kenian sairaalat vetosivat ihmisiin, jotta nämä luovuttaisivat verta haavoittuneiden hyväksi.

Useita iskuja viime vuosina

Viime vuosina Keniassa on tapahtunut useita terrori-iskuja varsinkin Somalian vastaisen rajan lähellä ja Nairobissa.

Syyskuussa 2013 Nairobissa tehtiin verinen terrori-isku, kun äärijärjestö al-Shabaab iski Nairobissa Westgate-ostoskeskukseen. Iskussa kuoli yli kolme vuorokautta jatkuneen piirityksen aikana lähes 70 ihmistä.

Vuonna 2015 al-Shabaab teki tähän asti tuhoisimman iskunsa yliopiston kampukselle Garissan kaupungissa. Iskussa kuoli lähes 150 ihmistä. 

Lue myös:

    Uusimmat