Afganistanissa nuori nainen on kivitetty kuoliaaksi aviorikoksesta syytettynä. Afganistanin media näytti tänään kammottavan 30-sekuntisen videon, jossa miehet kerääntyvät kivittämään kuopan pohjalle laitetun naisen. Rokhsahana-nimisen noin 20-vuotiaan naisen kuullaan huutavan uskontunnustusta kuolemaansa saakka.

Kivitys tehtiin noin viikko sitten Talebanin hallitsemalla alueella Firozkohin lähistöllä.

Afhanistanin Ghorin alueen kuvernöörin tiedottaja kertoo uutistoimisto SFP:lle, että Rokhsahana oli naitettu vastoin tytön omaa tahtoa ja yrittänyt sen jälkeen paeta mennäkseen naimisiin omanikäisensä miehen kanssa. Tämä katsottiin aviorikokseksi, josta rangaistuksena nainen kivitettiin. Mies selvisi ruoskinnalla.

- Tämä on tämän vuoden ensimmäinen julkitullut tapaus tällä alueella, mutta tuskin jää viimeiseksi. Naisilla on vakavia ongelmia kaikkialla maassa, mutta Grorin alueella on erityisen konservatiivisia asenteita, tiedottaja toteaa.

Sharia-lain mukaisen julkiset ruoskinnat ja teloitukset olivat Afganistanissa yleisiä Talebanin valtakaudella 1996 - 2001. Viime vuosina tällaiset tapaukset ovat kuitenkin käyneet selvästi harvinaisemmaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.