Mainos

Aasian mystisten turistikuolemien taustalla myrkytys?

Turistien hämärät kuolemantapaukset Thaimaassa ja Vietnamissa ovat yhä täysi mysteeri tutkijoille. Parin viime vuoden aikana useita matkailijoita on kuollut epäselvissä olosuhteissa Kaakkois-Aasiassa. Uhrit ovat kärsineet samantyyppisistä oireista: oksentelusta, hengitysvaikeuksista sekä nestehukasta.

Samoista oireista kärsivät myös viimeisimmät uhrit, Vietnamissa reppumatkalla olleet amerikkalaistytöt Kari Bowerman, 27, ja Cathy Huynh, 26. Uutiskanava CNN:n mukaan ystävykset otettiin sisään Nha Trangin keskussairaalaan 30. päivä heinäkuuta. Lääkärit päättivät myöhemmin kotiuttaa Huynhin.

Tyttö palasi illalla takaisin sairaalaan, missä hänelle kerrottiin, että Bowermanin hengityselimet olivat lamaantuneet ja hän oli kuollut. Kaksi päivää myöhemmin myös Huynh menehtyi. Tyttöjen kuolemansyytä ei tiedetä.

Tragedialla on lukuisia yhtymäkohtia aiemmin Thaimaassa sattuneisiin kuolemantapauksiin. Kesäkuussa Phi Phi -lomasaarella siivoja löysi hotellihuoneesta kahden nuoren naisen ruumiit. Kanadalaiset sisarukset, 25-vuotias Noemi ja 20-vuotias Audrey Belanger olivat olleet kuolleina 12 tuntia. Molemmat olivat oksentaneet rajusti ennen kuolemaansa.

Kaksi vuotta aiemmin Phi Phi -saarilla kuoli niin ikään kaksi nuorta naista, 27-vuotias amerikkalainen Jill St Onge sekä 22-vuotias norjalainen Julie Bergheim. Molemmat olivat olleet hyvin sairaita ennen kuolemaansa.

Useita uhreja yhdessä hotellissa

Viime vuoden helmikuussa 23-vuotias uusiseelantilainen Sarah Carter kuoli Chiang Maissa. Hän oli saapunut sairaalaan alhaisen verenpaineen ja hengitysongelmien vuoksi. Carter kärsi lisäksi nestehukasta, jonka arveltiin johtuvan rajusta oksentelusta.

Carter oli majoittunut Downtown Inn -hotelliin kaupungin keskustassa. The Bangkok Post -lehden mukaan samaisessa hotellissa oli tammi-toukokuun aikana kuollut myös kolme muuta ihmistä: thaimaalainen matkaopas sekä iäkäs brittipariskunta.

Taustalla hyönteismyrkky?

Nyt jo lakkautetusta Downtown Inn -hotellista on otettu runsaasti näytteitä kuolemantapausten vuoksi. Uutiskanava CNN:n mukaan näytteistä löytyi klorpyrifossia, jota käytetään hyönteismyrkkynä. Pitoisuudet eivät kuitenkaan olleet suuret.

Klorpyrifossi voi aiheuttaa huonovointisuutta ja huimasta. Suuret määrät voivat puolestaan aiheuttaa hengityselinten lamaantumisen ja kuoleman. Useissa maissa kemikaalia ei saa käyttää kodeissa tai hotelleissa, mutta Thaimaassa ja Vietnamissa se sallittua.

Syy-yhteyttä hyönteismyrkyn ja kuolemantapausten välillä ei ole toistaiseksi pystytty aukottomasti todistamaan. Lisävalaistusta tapauksella saatetaan saada kuitenkin lähiviikkoina, kun Vietnamissa menehtyneiden Bowermanin ja Huynhin kuolemansyytutkimukset valmistuvat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.