Mainos

Aasialaisia vivahteita remontoidussa tiilitalossa

1970-luvun tyyppitalo Aapo Nurmijärvellä odotti uusia asukkaitaan alkuperäisessä asussaan. Ulkokuoren tiiliverhoilu ei heti houkutellut, mutta sisätilojen mahdollisuudet ja suuret ikkunat sinetöivät Aapon ja asukkaiden tulevaisuuden. Remontti odotti Aapoa sillä sen sydämessä oli monta asiaa korjattavana! Sisäverhoiluna oli paljon tuolta ajalta tuttua lastulevyä, joka piti saada pois. Keittiö oli mitäänsanomaton peruskeittiö. Olohuoneessa sai lukea tiilenpäitä ja huoneet olivat uusille omistajille epäkäytännöllisen kokoisia. Nyt kun puolitoista vuotta on kulunut, on koti aasialaisin maustein valmis.

Makuuhuoneessa on kolme eriväristä seinää. Himmeästi hohtavan palmunlehti tapetin vastapäinen seinä on okrankeltainen. Kolmas väri on savenruskea. Pehmeät maanläheiset värit ja tumma lattia muodostavat rauhallisen lämpimän tunnelman tilavaan huoneeseen. Upea Old Jaava -vaatekaappi on valmistettu kierrätetystä teakista, sen tumma pinta erottuu kauniisti keltaista seinää vasten. Savenvärisellä seinällä on pala vanhasta kiinalaisesta talon julkisivusta vuodelta 1845. Tekstissä sanotaan: "Ole hyveellinen, hyväsydäminen ja lämmin kuin kevät ja saat pitkän elämän".

Olohuone jakautuu kolmeen osaan: sohvanurkkaukseen, ruokailutilaan ja lukunurkkaukseen. Pehmeiden sohvien verhoilu on silkin, pellavan puuvillan sekoitetta, joka tuntuu ihanan ylelliseltä. Itämaista tunnelmaa tuo triangeli patja ja viherkasvit sekä tietysti hieno kiinalainen tansu, joka toimii tv-tasona. Anu Vainion suunnittelema mainio lasinen Bam-valaisin on olohuoneen silmänilo. Kierrätetystä teakista tehty ruokapöytä on kahden ihmisen kotiin juuri sopiva, koska puolisot voivat lukea aamulehteä helposti yhtä aikaa!

Kodin kiinalaiset kalusteet, kierrätetystä teakista valmistetut Old Java -huonekalut sekä valaisimet ovat Boknäsin valikoimista.

Avarassa keittiössä tuoksuvat usein itämäiset mausteet ja kaasuliedellä wokkia onkin ilo käyttää. Keittiön peräseinä on kokonaan verhoiltu keraamisella laatalla, jota ledivalot elävöittävät.

Löylyhuoneen nimi on valkoinen talo! Kaikki perheen päätökset tehdään lauteilla. Laattojen väriksi valittiin klassinen mustavalkoinen. Muurattu hylly suihkutilassa on vastalause metallisille kulmahyllyille, jotka eivät taida olla asukkaiden mieleen.

Kovasti on Aapo muuttunut ja hyvään suuntaan!

(T.i.l.a. 7.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.