Mainos

Aasi pitämässä lehdistötilaisuutta oli liikaa - bloggaajat vankilaan

Azerbaidzhanissa kaksi bloggaajaa on tuomittu vankeuteen, koska he latasivat internetiin satiirisen videon. Azerbaidzhanin hampaatonta lehdistöä irvailevassa videossa aasi pitää lehdistötilaisuutta.

Adnan Hajizade, 26, tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja Emin Milli, 30, kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen ilkivaltaisuudesta.

Bloggaajat ovat olleet vangittuina heidän heinäkuisesta pidätyksestään saakka. Hajizaden ja Millin mukaan heidät pidätettiin poliittisin syin ja koska he ovat kirjoituksissaan kritisoineet maansa viranomaisia.

Tuomio tyrmätty maailmalla

Toimittajien vapautta ja turvallisuutta puolustavan paikallisen järjestön mukaan Azerbaidzhan pyrkii tuomiollaan vaientamaan itsenäisen uuden median.

Azerbaidzhanilaisen politiikan tutkijan Ilgar Mamedovin mukaan tuomiolla pyritään lisäksi pelottelemaan nuoria aktivisteja maan ensi vuonna järjestettävien parlamenttivaalien alla.

- Sosiaaliset verkot ovat yhä suositumpia, ja viranomaiset pelkäävät, että nuoret aktivistit alkavat kannattaa uuden sukupolven nuoria poliitikkoja, hän sanoi uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Vankeuteen tuomitut Hajizade ja Milli ovat kritisoineet Azerbaidzhanin viranomaisia ja lehdistöä aktiivisesti käyttäen apunaan muun muassa Facebookia, Twitteriä ja YouTubea.

Ihmisoikeus- ja toimittajajärjestöt ympäri maailman ovat tuominneet pidätykset.

Azerbaidzhanissa on viime vuosina pidätetty kymmeniä toimittajia. Lisäksi hallitus on kieltänyt azerin kielellä toimivien ulkomaisten medioiden, esimerkiksi BBC:n, lähetystoiminnan maassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.