Aaron päivitti Lyft-kyytinsä muutamalla dollarilla ja joutui elämänsä hirveimmälle matkalle: "Tunnelma muuttui äkillisesti"

Mies päivitti Lyft-kyytinsä muutamalla dollarilla ja joutui elämänsä hirveimmälle matkalle 1:22
Aaron kuvasi pelottavan tilanteen sosiaaliseen mediaan.

Miehen rutiinimatka lentokentältä kotiin muuttui painajaismaiseksi. Matkalla kuvattu video on muuttunut viraaliksi TikTokissa.

Aaron Swetlandin pelottavasta kyydistä uutisoivat muun muassa CNN ja Newsweek. Raskaan työmatkan päätteeksi mies tilasi Nashvillen kansainväliseltä lentoasemalta Tennesseestä itselleen Lyft-kyydin kotiin. Lyft on yhdysvaltalainen henkilökuljetuspalveluita tarjoava yritys ja rinnastettavissa Uberiin.

– Sovellus kysyi, haluanko ylentää kyytini parempaan muutamalla dollarilla. Tietenkin halusin paremman kyydin, Aaron muistelee.

Matkan päivittäminen parempaan ei kuitenkaan toteutunut ihan Aaronin odottamalla tavalla.

Ikkunat lukittu

– Istuessani autoon huomasin, että kuski oli hiukan omalaatuinen. Hän oli koristellut autoa, mutta se ei minua sinänsä haitannut, Aaron kertoo.

Aaronille matka alkoi muuttua oudoksi auton kurvatessa moottoritielle. Auton jokainen ikkuna oli apposen auki.

– Yritin sulkea ikkunaani, mutta ne oli lukittu, Aaron kertoo.

Kuski ei halunnut sulkea ikkunoita vedoten koronaprotokollaan. Yllä olevalta videolta voi nähdä millaista tuulista tuiverrusta kyyti oli, kun pienen auton sivuikkunat pysyivät apposen auki moottoritiellä.

Sitten Aaron huomasi, että kuski ajoi liian kovaa ja niinpä hän pyysi kuskia hidastamaan vauhtia. Mies oli myös ottanut puhelimensa esiin ja oli alkanut kuvaamaan oudoksi äkillisesti muuttunutta tilannetta. Videolla voi kuulla, kuinka Aaron kehotti kuskia kunnioittamaan vauhtirajoituksia.

Kuski oli aikeissa vastata, mutta huomatessaan Aaronin puhelimen yritti huitaista sen tämän kädestä pois.

Seuraavassa hetkessä kuski pysäytti auton raivoissaan moottoritien pientareelle ja käski Aaronin ulos. Pientareella kuski marssi takakontille huutaen törkeyksiä ja kirjaimellisesti heitti Aaronin matkalaukut moottoritien varteen.

– Se kaikki tapahtui todella nopeasti. Moni on kysynyt, että miksi en kuvannut häntä jo aiemmin, mutta tilanne ei ollut outo vielä hetkeä aiemmin, Aaron kertoo yrittäessään kuvailla, kuinka nopeasti matkan tunnelma oli muuttunut.

Aaronin onnistui lopulta saada toinen kuski, joka vei hänet moottoritien varrelta kotiin.

"Näin voi tapahtua kenelle tahansa"

Lyft antoi tiedotteen tapahtumista Newsweekille.

– Turvallisuus on Lyftin perusperiaate ja kyseinen tapaus on huolestuttavaa. Olemme kontaktoineet kyseisen kuskin ja jäädyttäneet hänen tilinsä syvällisemmän tutkimuksen ajaksi.

Tilanteesta edelleen järkyttynyt Aaron oli hetken aikaa seistessään moottoritiellä pelännyt, että kuskilla olisi ollut myös ase. Hän toivookin, että ihmiset olisivat varovaisia ja sen takia julkaisi kuvaamansa videon esimerkiksi TikTokissa.

–  Näin voi tapahtua kenelle tahansa. Kannattaa olla varovainen ja pysyä tarkkaavaisena. Omat hälytyskelloni alkoivat soida, kun tunnelma kyydissä muuttui äkillisesti. Hän muuttui todella aggressiiviseksi käytännössä tyhjästä, Aaron toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: TikTok, CNN ja Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat