Aarnion puolustus: Talon rakentamisella ja Trevoc-yhtiöllä ei yhteyttä

Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi hämmästelee lahjusjutun tutkintaa johtavan kihlakunnansyyttäjän Jukka Haaviston toimintaa.

Leppiniemi muistuttaa, että esitutkintalaissa edellytetään syyttömyysolettaman noudattamista. Esitutkinnassa on selvitettävä ja otettava huomioon yhtä hyvin epäiltyä vastaan kuin hänen puolestaan vaikuttavat seikat ja todisteet. Epäiltyä on kohdeltava esitutkinnassa syyttömänä.

– Nyt ollaan kaukana siitä, Leppiniemi sanoo MTV Uutisille.

Leppiniemi viittaa muun muassa tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa käytyyn salaiseen pakkokeinoistuntoon. Tuolloin käsiteltiin Aarnioon ja seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyviä vakuustakavarikkoja. Tutkinnanjohtaja Haavisto itse oli vaatimassa asiakirjoja salaisiksi, mutta tuli sitten lausuntoineen asiassa julkisuuteen keskiviikon Helsingin Sanomissa.

Haaviston näkemyksen mukaan Aarnion perheen talohankkeessa Porvoossa on käytetty yli 200 000 euroa epämääräistä rahaa. Haavisto kertoi, että palkkatulot, pankkilainat tai perinnöt eivät selitä rahavirtoja. Haaviston mukaan rahojen alkuperää selvitetään ja tutkinnan keskiössä on Trevoc.

– Haaviston tiedossa oli myös Aarnion väite. Aarnio on kuulusteluissa kiistänyt saaneensa Trevocilta rahaa tai muitakaan lahjuksia. Aarnion mukaan Porvoon talon rakentaminen ei liity mitenkään Trevoc-yhtiöön. Nämä seikat Haavisto jätti lehtihaastattelussa kertomatta, Leppiniemi sanoo.

Törkeästä lahjuksen antamisesta epäillään Trevocin nykyistä ja entistä johtoa. Tutkintavankeudessa olevaa Aarniota epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, avunannosta törkeään petokseen ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt.

Leppiniemi muistuttaa myös siitä, että keskusrikospoliisi on määrännyt hänelle asianajajana ilmaisukiellon. Siten Aarniolla ei ole mitään mahdollisuutta puolustautua julkisuudessa ilman, että hänen avustajansa syyllistyy asiassa rikokseen. 

Lue myös:

    Uusimmat