Mainos

Aarnio kertoi saaneensa rahat miljonääriliikemieheltä – syyttäjä pitää varoja huumerahoina

2:02

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun hovikäsittelyssä ruodittiin raha-asioita viimeisen kerran ennen loppulausuntoja. Todistajapulpettiin saapui miljonääriliikemiehen leski, jonka mieheltä Aarnio on kertonut saaneensa ylimääräisen varallisuutensa.

Katso uutisvideo Aarnio-jutun hovikäsittelyn ensimmäisestä päivästä!

Aarniota syytetään muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista, joista käräjäoikeus tuomitsi hänet 10 vuoden vankeuteen. Aarnio kiistää rikokset.

Leski kertoi kuulemisessaan, että hänelle ei ole aavistustakaan, tunsiko hänen miehensä Aarnion. Miljonääriliikemies kuoli vuonna 2002.

Leski itse joutui aikanaan syytteeseen rahoista, jotka katosivat juuri ennen miljonääriliikemiehen kuolemaa. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt toiminnasta rikosta.

Lesken mukaan hänen miehensä käski tehdä noin 1,2 miljoonan euron käteisnostot pankista. Leski oli myös kysynyt, kuinka hän selittää noston syyn pankkiin.

– Hän käski sanoa, että on tekemänsä kauppoja unkarilaisen vastapuolen kanssa, leski sanoi oikeudessa.

Nainen kertoi, että pakkasi rahat ja vei ne sairaalaan miehelleen. Tämän jälkeen hän ei ole kertomansa mukaan nähnyt rahoja.

"Rahaa poliisien saunaseuraan"

Aarnio on kertonut, että sai ylimääräisen yli 400 000 euron varallisuutensa liikemieheltä palkkiona tämän auttamisesta. Aarnio kertoi aiemmin avustaan tapaamisjärjestelyissä, kun liikemies toimitti pohjoismaalaisia "eliittiprostituoituja" arabimaihin.

Lisäksi Aarnio on sanonut, että pelasti liikemiehen Viron huumepoliisin silloisen pomon avustuksella tshetsheenirikollisten kynsistä.

Syyttäjän mukaan Aarnion ylimääräinen varallisuus selittyy huumerahoilla.

Leski ei osannut kertoa, minkälaiset välit hänen miehellään oli poliisiin.

– En tiedä muuta kuin, että hän sanoi, että poliisiin ja verottajaan täytyi pitää hyvät suhteet.

Lesken mukaan miljonääri oli myös kertonut, että on lahjoittanut rahaa "johonkin poliisien saunaseuraan".

Leski luetteli oikeudelle kolme henkilöä, jotka voisivat auttaa leskeä hädän tullen. Aarnio ei lukeutunut näihin.

Loppulausunnot alkavat

Maratonmittainen oikeuskäsittely saavuttaa kesäkuun aikana yhden välietapin, kun oikeussalissa kuullaan hovivaiheen viimeiset puheenvuorot. Ensi viikolla alkavissa loppulausunnoissa kuullaan eri osapuolten nostot näytön tärkeimmistä kohdista ja ratkaisuajatukset siitä, kuinka tuomioistuimen pitäisi tapaus ratkaista.

Hovioikeuden puntarissa on Aarnion 10 vuoden käräjätuomio, jonka kumoamista hän vaatii. Lisäksi Aarniolla on kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta.

Oikeus katsoi, että Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Yhtiötä omisti oikeuden mukaan bulvaanirakenteen avulla myös ex-rikollispomo Keijo Vilhunen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.