Äänekosken palosta epäillyllä kontollaan aiempi tappotuomio

Äänekosken kaksi henkeä vaatineen tulipalon sytyttämisestä epäilty mies oli MTV Uutisten tietojen mukaan saanut jo aiemmin tuomion taposta.

Vuonna 1953 syntynyt, viikko sitten tapahtuneessa palossa kuollut mies surmasi 1990-luvun alussa naispuolisen tuttavansa Sodankylässä.

Mies tuomittiin Sodankylän kihlakunnanoikeudessa ensin murhasta, mutta Rovaniemen hovioikeus lievensi rikosnimikkeen tapoksi. Mies passitettiin syyntakeettomuuden takia hoitoon vankimielisairaalaan.

Hovioikeuden pöytäkirjojen mukaan mielenterveysongelmista kärsinyt mies oli ollut vierailemassa tuttavaperheensä luona vuoden 1992 huhtikuussa, kun jonkinlaiset äänet olivat käskeneet häntä surmaamaan perheen isän. Tämän onnistui piiloutua, jolloin mies ampui perheen äidin katkaistulla haulikolla.

Nyt miestä epäillään avovaimonsa taposta ja törkeästä vahingonteosta Äänekosken Liimattalassa. Pariskunnan omakotitalo syttyi palamaan viikko sitten ja talosta löytyi miehen ja tämän 64-vuotiaan avovaimon ruumiit. Mies on poliisin ainoa epäilty asiassa.

Sisä-Suomen poliisista ei kerrota, onko pariskunta saanut surmansa palossa vai jo sitä ennen. Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisi arvioi esitutkinnan kestävän kuukausia.

Lue myös:

    Uusimmat