Mainos

Aallon paluu aiheutti eroaallon

Transsukupuolisen kirkkoherran Marja-Sisko Aallon työhön paluu on johtanut eroaaltoon Imatran seurakunnassa. Aamulehden mukaan Imatran seurakunnasta on eronnut viimeisen kahden viikon aikana 64 ihmistä. Koko vuoden aikana eronneita on tähän mennessä 200. Imatran kirkkovaltuuston puheenjohtajan Antti Jarvan mukaan myös Imatran seurakunnassa on paljon uusia töitä etsiviä.

Jarvan mukaan tilanne ahdistaa seurakunnan työntekijöitä.

- 34 luottamushenkilöä kirjoitti keväällä piispalle paperin, jossa ilmoitettiin, että Aalto ei nauti meidän luottamustamme seurakunnan johtajana, kertoi Jarva Aamulehdelle.

Aalto palasi eilen työhönsä vuoden virkavapaan jälkeen. Tainionkosken kirkossa pidettyyn jumalanpalvelukseen oli kerääntynyt hieman yli sata seurakuntalaista. Määrä on hieman normaalia enemmän. Aallon piti Aamulehden mukaan toimia jumalanpalveluksen liturgina, mutta hänet siirrettiin ehtoollisavustajaksi.

Aalto itse kertoo, ettei hän ole havainnut mitään kovin poikkeuksellista kirkosta eronneiden määrässä.

- Muutama henkilö on käynyt eroamassa, mutta erotahan voi maistraatissa ja netissäkin. Viime vuoteen nähden on ollut pientä nousua kyllä, hän sanoo.

Eroakirkosta.fi-verkkopalvelun mukaan tämän vuoden lokakuussa kirkon jätti Imatralla verkon kautta 73 henkilöä, kun vastaava luku vuosi sitten oli 29. Sivusto kertoo eronneiden olevan poikkeuksellisen vanhoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.