Mainos

94-vuotiaan syyte käsitellään nuorisotuomioistuimessa: Osallistui natsien keskitysleirillä joukkomurhaan

94-vuotiasta saksalaismiestä syytetään maassa osallisuudesta natsien toisessa maailmansodassa tekemään joukkomurhaan. Koska hän oli tekojen aikaan alle 21-vuotias, syytteet käsitellään nuorisotuomioistuimessa.

Epäilty kiistää syytteet eikä hänen nimeään ole kerrottu julkisuuteen. Mies toimi Hitlerin SS-joukoissa Stuffhofin keskitysleirin vartijana.

Oikeudessa kiistellään siitä, tiesikö mies osallistuvansa joukkomurhaan keskitysleirillä, joka sijaitsi lähellä puolalaista Gdanskin kaupunkia. Vuosina 1942–1945 keskitysleirillä kuoli ihmisiä kaasukammioissa, myrkytettyinä ja paleltuneina, syyttäjä kommentoi Der Spiegel -lehdelle.

Saksassa syyttäjät ovat pyrkineet tuomaan oikeuteen niin monta natsiajan sotarikollista kuin mahdollista, mutta heidän korkean ikänsä vuoksi siitä on tullut viime aikoina entistä hankalampaa. Iäkkäissä syytetyissä on haasteita myös nuorisotuomio-istuimille, joille lähes satavuotiaat syytetyt ovat hyvin harvinaisia.

Stuffhofin vartijan tapauksen käsittely alkaa marraskuussa, mutta kuulemiset voivat kestää vain kaksi tuntia kerrallaan epäillyn huonon kunnon takia.

Natsien holokaustissa tapettiin yhteensä noin kuusi miljoonaa juutalaista. Vainoissa natsit tappoivat myös muun muassa romaneja, poliittisia ja aatteellisia vastustajiaan, jehovantodistajia, tummaihoisia ja homoseksuaaleja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.