81-vuotias Seija jäi koronarajoitusten takia ilman saunakaljoja – sitten yhtenä päivänä kotiovelle ilmestyi yllätyksenä olutlähetys: "Kuulivat, että täällä mummu kuivuu"

Koronarajoitusten takia kaupat ovat tarjonneet varhain aamuisin ikäihmisille suunnattuja ostosaikoja. Varhaisessa asiointiajankohdassa on kuitenkin ongelmansa, koska kaupasta saa ostaa oluita vasta aamuyhdeksän jälkeen.

Riihimäkeläinen 81-vuotias Seija Liuski kertoikin MTV Uutisille muutama viikko sitten jääneensä tyystin ilman saunakaljoja, koska hän asioi kaupoissa kello 7-8 aikaan, aivan kuten ikäihmisiä oli ohjeistettu.

Liuski kertoi tuolloin, että hänellä oli ostosreissuilla laitettu oluet jo kolmeen kertaan syrjään, kun hän oli niitä epähuomiossa ostamassa liian aikaisin aamulla.

Panimo kuuli hädästä ja riensi apuun

Liuskin olut-ahdingossa on kuitenkin nyt tapahtunut sangen ilahduttava käänne. Liuski oli torkuilla, kun yllättäen ovikelloa soitettiin. Ovella oli forssalaisen panimon lähetys, kuuden oluen lajitelma.

– He olivat panimolla lukeneet uutisen tilanteestani ja ajattelivat, että viedäänpä mummulle juotavaa, jos se kerran sinne kuivuu.

Liuski kertoo, että kostea lähetys tuli täysin yllätyksenä.

– Kyllä se vain on aiheuttanut mukavaa mielihyvää ja yhdessä nauramista. Odottelen täällä nyt, että koskahan pihaan tulee rekka-autollinen olutta, ettei mummu kuole janoon, Liuski nauraa eloisasti.

Lähetyksessä oli Liuskin tapauksessa osuvasti pari pulloa Rautarouva-nimistä olutta. Olutta on hieman tarjottu tuttavillekin, mutta yksi Rautarouva meni kokonaan Liuskin oman janon sammuttamiseen.

Nyt kun juomapuoli on kunnossa, niin Liuski on pesemässä saunaansa juhannuskuntoon.

Ja vaikka juotavaa kotikellarista nyt löytyykin, pieniä lipsahduksia meinaa edelleen käydä varhain aamuostoksilla ollessa.

– Kävin taas aamulla kaupassa mummujen suosikkiaikaan ja olin taas epähuomiossa menossa ostamaan samalla "puutarhanhoitojuoman". Sanoin siinä oikein ääneen, että en minä nyt neljättä kertaa mene enää lankaan, Liuski naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat