8-vuotiaan pojan koulukuvaa photoshopattiin: "Miksi kenellekään tulisi mieleen tehdä näin?"

Australialaisäidin kahdeksanvuotiaan pojan puuttuvat maitohampaat oli lisätty takaisin pojan suuhun.

Tarha- ja koulukuvien saapumisen pitäisi olla maaginen hetki. Australialaiselle Ange Pickettille se oli kuitenkin järkytys.

– Kun katsoin kuvia vanhimmastani, ajattelin ”en tajunnut, että hänellä oli hampaat, kun kuvia otettiin”.

Pickettin kahdeksanvuotiaan pojan puuttuvat maitohampaat oli lisätty takaisin pojan suuhun, kertoo That’s life- sivusto. Pickett avautui aiheesta blogissaan ja sai runsaasti palautetta.

– Olemme varmasti kadottaneet jutun juonen, kun alamme photoshopata kahdeksanvuotiaan reikäistä hymyä, hän kirjoittaa.

Kun Pickett tajusi, että pojan suuta oli käsitelty, hän ei ollut vihainen, vain hämmentynyt.

– Miksi kenellekään tulisi mieleen tehdä näin? Missä vaiheessa puuttuvista hampaista tuli jotakin, joka pitää ”korjata”, äiti ihmettelee.

– Tämä ei ole valotuksen korjailua auringonlaskussa tai ryhmäkuvan kirkastamista, jotta ihmiset näkyvät paremmin. Tämä on lapsi, jolta ei lähtenyt hampaita, ennen kuin hän oli melkein seitsemän. Hän ei ole häpeissään raoista tai heiluvista hampaista, hän on innoissaan, koska hän menetti hampaan.

Tulevaisuudessa Pickett haluaa lapsensa näkevän vanhoista kuvista, miten elämä on häntä muuttanut. Hän avautui aiheesta Facebookissa ja kuuli, ettei ole ainoa kuvakäsittelyn uhriksi joutunut vanhempi, vaikka tilanne olikin melko harvinainen.

– Jos en olisi sanonut mitään, kuka sanoo, ettei tästä tule normi? Oli myös tärkeää, että poikani tietää, että rakastamme häntä sen näköisenä kuin hän on. Käsitellyn kuvan hyväksyminen sanoisi hänelle, että mielestämme hänen ulkonäössään on jotakin vikaa.

Pickett oli yhteydessä koulukuvausfirmaan, joka pahoitteli tilannetta ja lähetti hänelle käsittelemättömät kuvat.


**


Lue myös:

    Uusimmat